Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Stoper Vomáčka odchází ze Slavie na hostování do Ostravy

Ostrava - Na špatný vstup do prvoligové sezony reaguje vedení ostravských fotbalistů příchodem obránce Benjamina Vomáčky. Dvaatřicetiletý stoper má do Baníku namířeno na hostování do konce podzimní části ze Slavie Praha. Střed obrany, potažmo celá defenziva, je na Bazalech palčivým problémem. Ostrava v úvodních čtyřech ligových kolech inkasovala 15 gólů a nezískala ani bod.

Benjamin Vomáčka s číslem 22 v dresu Slavie
zdroj: ISIFA/Lidové noviny autor: Viktor Chlad

Zpevnit zadní řady má zkušený stoper Vomáčka, kterému kvůli zdravotním testům nedávno nevyšlo angažmá v nizozemském Graafschapu. "Benjamina jsme si vybrali kvůli současné situaci a výsledkům mužstva. Věříme, že nám pomůže svými zkušenostmi. Plusem také určitě je, že není zatížen stavem, v jakém momentálně jsme," řekl generální manažer Baníku Verner Lička.

Je nám líto, video expirovalo.
Vomáčka jde do Baníku

O bývalého stopera Žiliny, Slovanu, Plzně, Liberce nebo Bohemians 1905 stál ostravský kouč Pavel Malura, který Vomáčku zná z doby svého působení v Žilině. Ve žlutozelených barvách pětinásobného slovenského mistra Vomáčka strávil pět let před svým předloňským přestupem do Slavie.

"Baník pořád vnímám jako slavný klub, jeden z nejslavnějších u nás," řekl Vomáčka před nedávnem, když vešlo ve známost jeho jednání s Ostravou. Liberecký odchovanec má na kontě 77 zápasů v české lize a dva vstřelené góly.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články