Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Stomilionový sparťanský klenot: Ladislav Krejčí

Praha - Krouží okolo něj zahraniční zájemci, přesto zatím zůstává jedním ze stěžejních hráčů Sparty. Je mladý, šikovný a snaživý. Ladislav Krejčí na sebe dokázal upozornit již na mistrovství Evropy do devatenácti let, na kterém byl klíčovou postavou stříbrného týmu. Mladí Češi mohli dosáhnout i na zlatou medaili, Španělsko je po velké bitvě přehrálo 3:2 v prodloužení. Po návratu z mistrovství ukazuje, že je velkým talentem českého fotbalu a zatím mu nehrozí osud mnoha nadějných hráčů - zakrnění v seniorském fotbale.

Ladislav Krejčí
zdroj: isifa/VLP autor: Divíšek Martin

Pro Krejčího nezačal rok zrovna ideálně. Na lednovém halovém turnaji si po střetu s protihráčem zlomil zánártní kůstku, což znamenalo stop na celé jaro. To může být pro mladého hráče ve fázi největšího fotbalového vývoje fatální.

Krejčí se však přes zranění přenesl a na mistrovství exceloval, začal hrát ve sparťanském základu, cestu do zahraničního angažmá má otevřenou. "Láďa je velký talent, zdravý kluk a charakter," poznamenal na jeho adresu sparťanský trenér Martin Hašek pro deník Sport. "A vzácný je tím, že je levonohý."

Jeho kvalit si všiml i nizozemský PSV Eindhoven. Na přestup ho chtěl již v jeho sedmnácti letech, kdy debutoval za Spartu. "Jednání se dlouho vleklo a spadlo to až v samotném závěru, kdy bylo všechno dohodnuté. PSV na to nakonec nemělo patřičné finance. Hodně ho to poznamenalo," konstatoval Krejčího agent Martin Říha.

Sparťanský talent tedy zůstal ve svém klubu a dál fotbalově rostl. Zájem Eindhovenu neupadl, naopak. Něco se ale během roku a půl od této události přece jen změnilo. Fotbalistova cena se zdvojnásobila.

"České kluby nemohou dobrou nabídku odmítnout, tak to prostě je," myslí si Říha. Podle zdroje deníku Sport si Sparta Krejčího cení na sto milionů korun. Což je i pro bohatou Spartu suma, která se těžko odmítá. Velká naděje českého fotbalu už v tuzemské soutěži zřejmě dlouho nevydrží. Nezbývá než doufat, že i v zahraničí dále herně poroste a prosadí se. Potenciál má velký.

Zdroj
deník Sport, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články