Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Stochovi to ve Slavii střílí, teď ale přijede do Edenu jako host

Báječné časy prožívá slovenský fotbalový záložník Miroslav Stoch v dresu Slavie. Proti Zlínu dal další dva góly, celkem jich má v sezoně v lize už devět a v pořadí střelců je druhý za Komličenkem z Boleslavi, který se trefil dvanáctkrát. Také se v devětadvaceti letech vrátil do slovenské reprezentace, která se střetne s tou českou právě na stadionu Slavie v Edenu.

Miroslav Stoch
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

Zlín v Praze vedl, ale nakonec odjel poražen 1:3. Stoch se nejprve v nastavení první půle trefil z přímého kopu a ve 47. minutě zvýšil na 3:1 z penalty. "Hlavní je, že těmi góly pomáhám mužstvu, bodujeme," řekl Stoch po zápase. "Myslím, že ten inkasovaný gól nás ještě nějak posílil a chválabohu jsme to ještě do poločasu otočili," tvrdil.

Za branku z přímého kopu poděkoval obránci Frydrychovi. "Musím se přiznat, že jsem to nekopnul ideálně, protože kdyby nebyl ve zdi Frýdo (Frydrych) a neudělal tam práci, nebyla by tam trošku díra a asi bych trefil nějakého hráče. Takže bych řekl, že určitě 50 procent podíl na tom gólu má on," popsal svou úvodní trefu Stoch.  

Má velkou radost, že ho nový trenér slovenské reprezentace Pavel Hapal povolal na utkání s Ukrajinou a Českou republikou v Lize národů. "Těším se. Dlouho jsem tam nebyl, dva a půl roku sice uběhlo velmi rychle, ale je to dost dlouhý čas," konstatoval Stoch, který v pondělí 19. listopadu přijede se slovenským výběrem na stadion svého klubu. "Pro mě to bude speciální zápas, jsem zvědavý na ten pocit," řekl rodák z Nitry.  

Zatímco bývalý kouč slovenské reprezentace Ján Kozák ho do národního týmu dlouho nezval, s jeho českým nástupcem Hapalem našel rychle společnou řeč. "Když ho jmenovali, hned mi volal. Sešli jsme se. Ta debata byla úplně super, přátelská. Poseděli jsme hodinku, podebatovali a řekli jsme si nějaké věci. Pocit z něj je úplně super," těšilo Stocha.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články