Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Stoch zajistil Slavii výhru nad Karvinou, Pražané dostali Plzeň pod tlak

Slavia dokázala doma otočit nepříznivý stav proti Karviné a po vítězství 3:2 se na druhém místě tabulky přiblížila vedoucí Plzni už na rozdíl čtyř bodů. Viktoria má ale nedělní dohrávku se Spartou k dobru. Hlavní podíl na vítězství červenobílých měl Miroslav Stoch, slovenský záložník první dvě branky dal a po jeho rohu vstřelil vítězný gól obránce Jugas. Karviná nebodovala poprvé po osmi zápasech a zůstala blízko sestupovým příčkám.

Miroslav Stoch střílí první gól do sítě Karviné
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Karviná v předchozích třech ligových zápasech se Slavií vstřelila jediný gól, ale tentokrát udeřila už na začátku 14. minuty. Štepanovský pronikl skrz nedůraznou domácí obranu, přihrál doleva volnému Kalabiškovi a ten prostřelil brankáře Koláře.

Hostující křídelník si připsal třetí trefu v této sezoně nejvyšší soutěže. "Možná to bylo brzo, kdybych to dal v 90. minutě, bylo by to lepší," podotkl Kalabiška.

Slavia ve čtvrtém z posledních pěti ligových utkání inkasovala jako první a doma se jí to stalo potřetí za sebou. Červenobílým se v úvodním dějství nedařilo, přesto do přestávky srovnali.

Hromada vysunul kolmicí Stocha, který dloubl balon přes gólmana Le Gianga a dočkal se druhé soutěžní trefy po letním příchodu do Edenu.

Hosté se vzápětí marně dožadovali, aby rozhodčí Zelinka nařídil po Kalabiškově pádu ve vápně penaltu. Ještě do pauzy musel ze hřiště zraněný slávistický kapitán Škoda, kterého v útoku nahradil Tecl.

Pražanům se ani po přestávce moc nedařilo, i tak dokázali otočit skóre. Po necelé hodině hry napřáhl z velké dálky Stoch a povedenou ranou k tyči překonal Le Gianga.

"Konečně nějaká střela. To, co mě zdobilo, dá se říct, celou kariéru, ale tady to nějak drhlo a strašně dlouho jsem na to čekal. Myslím, že to přišlo v pravý moment," pochvaloval si Stoch.

"Každý ofenzivní hráč potřebuje góly a asistence. Pomalu každý zápas jsem měl několik střel, ale nepadalo mi to. Pevně věřím, že se to teď rozběhne," dodal slovenský ofenzivní záložník.

Domácí pak soupeře nepouštěli do šancí a v 78. minutě přidali pojistku. Po Stochově rohu se míč odrazil k Jugasovi a ten propálil Le Gianga. Slávistický stoper zaznamenal svůj první gól v ligové sezoně.

Karviná přesto ještě dokázala závěr zdramatizovat. Střídající Wágner byl na trávníku pár sekund, když po přistrčení od Ramíreze po zemi prostřelil Koláře. V nastavení domácí Tecl a po něm Sobol zahodili samostatný útok, ale Slavii to už tolik mrzet nemuselo.

Slavia Praha - MFK Karviná 3:2 (1:1)

Branky: 29. a 59. Stoch, 78. Jugas - 14. Kalabiška, 87. Wágner. Rozhodčí: Zelinka - Wilczek, Pospíšil. ŽK: Frydrych, Sobol - Ramírez. Diváci: 9623.

Slavia: Kolář - Frydrych, Jugas, Kúdela, Sobol - Souček - Stoch, Hromada (90. Sýkora), Hušbauer (79. Danny), Bořil - Škoda (44. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Karviná: Le Giang - Čolič, Dreksa, Hošek, Eismann - Šisler (86. Wágner) - Štepanovský, Weber (71. Ramírez), Budínský, Kalabiška (82. Moravec) - Panák. Trenér: Mucha.

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Nevstoupili jsme dobře do zápasu. Dostali jsme hloupý gól po nákopu od brankáře, kdy nám tam propadl balon. Za nějakou dobu se nám povedlo srovnat a poločas byl 1:1. Byli jsme hodně nervózní, kazili jsme. V druhém poločase se naše aktivita zvedla a podařilo se nám odskočit do rozdílového gólu. Místo abychom z těch šancí rozhodli, udělali jsme z toho nervák. Nechali jsme si dát zase laciný druhý gól. Jsme rádi, že jsme to zvládli, že jsme potvrdili tři body zvenku. Ale podruhé za sebou jsme doma dostali dva góly, to nás trápí. V momentě, kdy jsme hráli úplně nejhůř, nás Stoch dostal do hry gólem na 1:1. Byl nejlepší na hřišti, zahrál fantasticky. Nejen tím, že dal dva góly. Takhle by to mělo být, že když se některým nedaří, najde se rozdílový hráč. Je to pořád čtyři body plus zápas, což je šest kol před koncem strašně moc. V kabině se bavíme o tom, že musíme zvládat svoje zápasy. V téhle fázi jsme schopni porazit každého i prohrát s každým."

Josef Mucha (trenér Karviné): "S výkonem jsem spokojený, s výsledkem už méně. Zápas se musel líbit, oboustranně to bylo nahoru dolů. V prvním poločase se nám podařilo jít do vedení, měli jsme tam možná i další nebezpečné akce. Bohužel z první akce soupeře jsme inkasovali, kdy nám to prostrčili za obranu. Ale hráli jsme solidně, byli jsme dost na míči. Chtěli jsme tak pokračovat i v druhé půli a myslím, že se nám to i dařilo. Pak jsme jednou později dostoupili Stocha a dostali jsme druhý gól, což pro nás bylo takové zlomové. Myslím, že v tomhle zápase byl rozhodujícím faktorem Stoch, kterému utkání enormně vyšlo. Dal dva góly a zápas v podstatě rozhodl. Do 85. minuty byl zápas naprosto vyrovnaný. Cítil jsem, že tu dnes mohli dosáhnout na body. Trošku to i zamrzí. Možná, že Slavia působila jako zkušenější ve zlomových momentech. Odehráli jsme ale dobrý zápas a potřebovali bychom takový výkon zopakovat za týden."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články