Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Stoch: Doteď mi to nepadalo. Snad už pomůžu týmu i produktivitou

Miroslav Stoch věří, že dvěma brankami proti Karviné konečně zlomil své střelecké trápení od letního příchodu do Slavie z Fenerbahce Istanbul. Slovenský záložník v předchozím průběhu sezony skóroval jen jednou, v předehrávce 24. kola ale zařídil obrat a výhru 3:2 a rád by v gólovém probuzení pokračoval.

Miroslav Stoch
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Produktivita mi chyběla, to vím, to mi nikdo nemusí říkat. Chybělo mi to asi nejvíc. Jsem velmi rád, že jsem mohl pomoct mužstvu. Samozřejmě je to úleva. Každý ofenzivní hráč potřebuje góly a nějaké asistence," řekl Stoch.

V předchozím průběhu sezony se trefil jen při březnové remíze 3:3 na Spartě. "Pomalu každý zápas jsem měl dost střel, ale nepadalo mi to. Už po gólu na Spartě jsem byl velmi rád, teď to padlo dvakrát. Budu to zkoušet dál. Pevně věřím, že se to rozběhne a že mužstvu pomůžu nejen herně, ale i produktivitou," doplnil osmadvacetiletý hráč.

Proti Karviné nejprve srovnal v 29. minutě na 1:1. "Před prvním gólem mi přišla pěkná přihrávka od Kuby Hromady. Milan Škoda mi to pustil mezi nohama, už jsem byl blízko brankáře, tak jsem se snažil naznačit, že vystřelím normálně, ale nakonec jsem se to snažil jen tak jemně lobnout. Gólman šel na zem a vyšlo to," prohlásil Stoch.

Zápas pak zlomil v 59. minutě dalekonosnou ranou zpoza vápna k tyči. "Prostě jsem si to připravil a zkusil zpoza šestnáctky. Konečně nějaká střela. To, co mě zdobilo, dá se říct, celou kariéru, ale tady to nějak drhlo a strašně dlouho jsem na to čekal. Myslím, že to přišlo v pravý moment," pochvaloval si.

Dva góly v soutěžním utkání nedal skoro dva roky. "Naposledy to bylo ještě ve Fenerbahce v předkole Evropské ligy proti Grasshoppers Curych. Už v zimní přípravě mi to začalo padat, věřil jsem, že to začne i v lize. Ze začátku to tak nevypadalo. Proti Spartě mi to konečně spadlo. Věřím, že to tak bude pokračovat, teď je na to správný čas. Liga vrcholí, dotahujeme se na Plzeň, bude to potřeba," řekl Stoch.

Slavia výhrou nad Karvinou vytvořila tlak na vedoucí Plzeň, která má před nedělním šlágrem se Spartou už jen čtyřbodový náskok. "Věděli jsme, že hrajeme první a chtěli jsme je dostat trochu pod tlak. Dá se říct, že mužstva za námi se snaží tlačit na nás, my se zase snažíme vytvářet tlak na Plzeň. Teď jsou to čtyři body, uvidíme, jak to dopadne v neděli. Myslím, že do konce to ještě může být zajímavé," podotkl Stoch.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články