Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sto ligových gólů: Štajner útočí na magickou hranici

Praha - Jediná branka dělí libereckého fotbalistu Jiřího Štajnera od hranice sta gólů v nejvyšších soutěžích a zápisu do Klubu ligových kanonýrů. Zkušená opora mistrovského Slovanu se pokusí úctyhodnou metu zdolat už v páteční předehrávce 18. kola první ligy v Jihlavě. V druhém utkání před víkendem se Sparta Praha představí na hřišti zachraňujících se Českých Budějovic.

Šestatřicetiletý Štajner v minulém kole rozhodl severočeské derby s Jabloncem (1:0) a připsal si 57. branku v Gambrinus lize, dalších 42 zásahů zaznamenal v dresu německého Hannoveru. Po sparťanovi Davidu Lafatovi a ostravském Milanu Barošovi se tak může stát třetím aktivním hráčem v Klubu ligových kanonýrů.

Jeho Liberec se nyní nachází až na sedmém místě a rád by navázal na triumf nad Jabloncem, díky němuž ukončil sérii tří proher. "Věřím, že nám to pomůže do další práce a přeneseme to hlavně už do nejbližšího zápasu," uvedl trenér Jaroslav Šilhavý.

František Komňacký: "Slovan proti Jablonci ukázal ofenzivní sílu, ale také okénka v obranné fázi. Těch budeme chtít využít."

Jihlava naproti tomu zahájila jaro domácí bezbrankovou remízou s Hradcem Králové, nováček soutěže tak vyhrál jediný z osmi zápasů a za posledních pěti duelů pouze jednou skóroval. "Čekám od našich hráčů oproti prvnímu utkání proti Hradci Králové výrazně lepší výkon a také lepší koncovku," řekl kouč desátého celku tabulky. Jeho svěřenci navíc ještě nikdy Slovan v rámci první ligy neporazili.

Sparta může dotáhnout vedoucí Plzeň

Letenští o víkendu nechali zapomenout na vyřazení od Chelsea v Evropské lize a doma deklasovali Slovácko 4:0. Na všech čtyřech brankách se podílel střídající útočník Léonard Kweuke. "Máme radost z toho, v jaké formě jsou naši útočníci. Máme tři varianty sestavy na Budějovice a doufám, že vybereme tu správnou," uvedl trenér Vítězslav Lavička. Jeho tým Dynamo porazil čtyřikrát za sebou minimálně o dvě branky.

Vítězslav Lavička: "Hráče upozorňujeme na to, že nás nečeká jednoduchý soupeř, byť se v tabulce momentálně pohybuje ve spodních patrech."

Jihočeši na konci zimní přestávky odvolali trenéra Miroslava Soukupa a jeho nástupce Pavol Švantner při prvoligovém debutu dovedl tým v Ostravě k remíze 0:0. "Jsme si vědomi, jaká je síla Sparty. Proti Slovácku zápas zlomili příchodem Kweukeho. To je přesně jejich přednost, i ten hráč z lavičky to dokáže rozhodnout," upozornil před domácí premiérou Švantner.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články