Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Štěstí a fantastický Čech – podle Černohorců rozhodující momenty

Podgorica – Se zklamáním, ale zároveň s hrdostí na předvedený výkon se loučí černohorská média s velkým snem o postupu fotbalových reprezentantů na mistrovství Evropy. "Štěstí a fantastický Petr Čech," cituje list Vrijeme názor trenéra Branka Brnoviče na to, co zápas rozhodlo. Černohorské mužstvo s celým realizačním týmem ocenil i prezident Filip Vujanovič, který v rozhovoru pro státní rozhlas a televizi (RTCG) zároveň poblahopřál soupeři k postupu a popřál mu úspěch na šampionátu.

Petr Čech a Mirko Vučinič
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Ukázalo se, že dohonit dva góly bylo proti Čechům příliš. V úterý večer přežili ofenzivu, kterou nezadržela ani Anglie," připomněl list Pobjeda domácí kvalifikační zápas s Anglií, který v říjnu skončil 2:2. Postoupit na šampionát si podle deníku zasloužila i Černá Hora. "Jenomže v úterý večer někdo vypadnout musel. Postoupil tým, který ukázal víc disciplíny, ale i zkušenosti, tolik podceňované a vlastně velmi důležité v takovýchto zápasech," doplnil autor.

"Černá Hora prohrála s Českem i v odvetě, i když druhý poločas odehrála jako v transu. Česko zvítězilo a i díky triumfu 2:0 v prvním zápase postupuje na mistrovství Evropy," píše další černohorský list Vrijeme. "Jsem výsledkem zklamán, ale jsem hrdý na hráče. Nejsme slabší tým než Česko. Chybělo nám štěstí, to v odvetě rozhodlo. Lituji, že na mistrovství Evropy nepostupujeme, ale jsem spokojen s tím, co hráči předvedli," řekl podle deníku trenér Brnovič.

"Černohorci v odvetě prohráli s Českem 0:1 gólem vstřeleným v závěru zápasu, i když celých 90 minut byli iniciativnější, snažili se, nechali na trávníku srdce, ale přesto se nakonec radovali hosté. 'Stateční sokolové' i fanoušci ale nemají čeho litovat, protože postupem do baráže dosáhli velkého úspěchu," konstatuje na svých webových stránkách RTCG.

Chorvaté chtějí Euro vyhrát

Zatímco Černá Hora smutní, v jiné balkánské zemi se mohutně slaví. Chorvatští fotbalisté sotva stihli oběhnout stadion a s fanoušky oslavit postup z baráže na mistrovství Evropy, už se nebáli dávat odvážná prohlášení. Podle trenéra Slavena Biliče pojedou na turnaj v Polsku a na Ukrajině s cílem mistrovství vyhrát. "Jedeme na šampionát s cílem získat titul," prohlásil Bilič na tiskové konferenci po utkání s Turky. "To samé ale platí pro dalších 15 účastníků. Proto musíme počítat i s tím, že vypadneme v základní skupině, protože žádný z týmů tam nebude jen do počtu. Uděláme ale vše pro úspěch," dodal.

Chorvatští fotbalisté
zdroj: ISIFA/EPA

Turecko se zbavilo Hiddinka

Naopak v tureckém táboře panuje velké zklamání. Už před baráží se spekulovalo o osudu trenéra Hiddinka a neúspěch definitivně znamenal jeho konec na turecké lavičce. "Je velmi pravděpodobné, že to byl můj poslední zápas. Nevím, co se teď stane. Chci si vzít čas na to, abych vše zhodnotil a zvážil své možnosti," řekl Hiddink krátce po utkání. Dnes turecká asociace oznámila konec jeho angažmá.

Hiddink dokonce zvažuje, že se stáhne z vrcholového trénování úplně. "Rozhodujícím faktorem je i můj věk. Přestože ještě nepomýšlím na důchod, je možná čas se zamyslet nad tím, zda se neuchýlit někam, kde nebudu ve středu dění. Třeba do role konzultanta a poradce," poodkryl své plány.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články