Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

STES už kvůli sporu s Bohemians Praha nemá zablokované účty

Praha - Společnost STES, která je marketingovou firmou Fotbalové asociace ČR (FAČR), už není ohrožená exekucí, jenž vznikla na základě šest let starého sporu s Bohemians Praha o pokutu. Vymáhanou částku, která přesahuje 9 milionů korun, poslal STES exekutorovi do úschovy. Informuje o tom server Aktuálně.cz.

Exekuční příkazy, vydané 9. srpna, tak jsou staženy. Nyní bude záležet na dalších soudních rozhodnutích, zda bude suma uložená u exekutora nakonec vyplacena společnosti MK holding, která ji uplatňuje jako svou pohledávku, či zda se vrátí do rozpočtu STES, který oprávněnost pohledávky rozporuje. Společnost MK holding získala pohledávku od Karla Kapra, šéfa FK Bohemians.

Problém začal v roce 2010, kdy disciplinární komise FAČR udělila FK Bohemians pokutu šest milionů korun a odečetla mu 20 bodů v prvoligové tabulce za to, že nenastoupil do utkání proti Bohemians Praha 1905 a zároveň ani na třetí pokus nedodal komisi důkazy v údajné korupční aféře.

Pokutu si FAČR vymohla odečtením z podílu na zobchodování marketingových a televizních práv, které klubům vyplácí společnost STES. Vrchní soud však v květnu potvrdil rozsudek nižších instancí, že takto pokutu vymáhat nelze.

Vzhledem k tomu soud přiznal FK Bohemians, nyní hrajícímu pražský přebor na Střížkově, peněžitou pohledávku ve výši 6,144 000 korun, kterou má zaplatit STES. Částku navyšují další náklady včetně exekučních.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Aktuálně

Hlavní zprávy

Nejčtenější články