Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Sterling přestoupil do City a je nejdražším anglickým fotbalistou historie

Manchester - Raheem Sterling přestoupil z Liverpoolu za rekordní sumu do Manchesteru City. Druhý celek minulého ročníku Premier League za dvacetiletého záložníka či útočníka zaplatí 49 milionů liber (asi 1,88 miliardy korun), čímž z něj udělal nejdražšího anglického fotbalistu historie. Sterling v novém působišti podepsal pětiletou smlouvu a dostane dres s číslem sedm.

Radující se Raheem Sterling
zdroj: EMPICS autor: Stephen Pond

Liverpool údajně zavrhl předchozí dvě červnové nabídky City, ale nové lukrativní neodolal. Přestupní částka by se měla podle britských médií vyšplhat na 49 milionů liber a s přehledem překonat dosud rekordní transfer anglického hráče, kterým byl přesun Andyho Carrolla z Newcastlu do Liverpoolu za 35 milionů liber v roce 2011. Nejdražším Britem zůstává Velšan Gareth Bale. Za něj Real Madrid zaplatil Tottenhamu před dvěma lety 85,3 milionu liber.

Sterling v Liverpoolu odmítl podepsat novou smlouvu a vyvzdoroval si přestup. S týmem ani neodletěl na předsezonní turné do Asie a Austrálie, přestože ho trenér Brendan Rodgers původně nominoval. Do klubu z Anfield Road přišel jamajský rodák v roce 2010 z Queens Park Rangers, v prvním mužstvu debutoval o dva roky později a za "Reds" dohromady odehrál 129 zápasů a vstřelil 23 branek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články