Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Stávkující skotské rozhodčí zastoupí arbitři z jihu Evropy

Londýn - Skotskému fotbalovému svazu se nepodařilo zažehnat stávku tamních rozhodčích, kteří budou bojkotovat víkendové zápasy prvních čtyř ligových soutěží. Všechny zápasy nejvyšší soutěže však proběhnou podle stávajícího programu, jen je budou rozhodovat arbitři a jejich asistenti z Lucemburska, Izraele, Portugalska a Malty. Původně měli pomoci svazu i rozhodčí z Polska, ti ale po jednáních uvnitř své komise nakonec cestu na Britské ostrovy odřekli.

Fotbaloví funkcionáři se dotazovali na pomoc i svých kolegů na Českomoravském fotbalovém svazu, ten však takto narychlo nemohl vyjít vstříc, jelikož rozhodnout musí až výkonný výbor, který zasedá v úterý.

Skotští sudí vyhlásili minimálně na tento víkend stávku, která zasáhne čtyři nejvyšší soutěže v zemi. "Je to velmi smutný den pro skotský fotbal. Cesta k řešení stížností vede přes dialog a ne odchodem od situace," prohlásil výkonný ředitel svazu Stewart Regan.

Rozhodčí stávkují kvůli vlně kritických hlasů na jejich výkony ze strany klubů. Nejhlasitějším kritikem skotských sudích je velkoklub Celtic Glasgow. Jeho předseda John Reid dokonce minulý týden Dougiemu McDonaldovi doporučil, aby s pískáním skončil, nebo aby byl vyřazen kvůli sporně nařízené penaltě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články