Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Startuje Premier League: Citizens chtějí hattrick, Liverpool vyhrát, co se dá

Je to tady. Londýnské derby Crystal Palace - Arsenal dnes odstartuje novou sezonu anglické fotbalové ligy. Manchester City v ní může završit mistrovský hattrick, což se v Premier League povedlo dvakrát pouze jeho městskému rivalovi United. Za největšího konkurenta "Citizens" je považován Liverpool, který za ním naposledy zaostal jen o bod. Z českých hráčů se v prestižní soutěži představí Vladimír Coufal a Tomáš Souček v barvách West Hamu.

Trenér Pep Guardiola z Manchesteru City s mistrovskou trofejí
zdroj: REUTERS

Manchester City získal čtyři z posledních pěti titulů a v létě přivedl kanonýra Erlinga Haalanda z Dortmundu. Svěřenci trenéra Pepa Guardioly načali soutěžní sezonu sobotní prohrou 1:3 v anglickém Superpoháru s Liverpoolem. Do ligy vstoupí na hřišti West Hamu.

"Nemáme žádný důvod si nevěřit. Zápasy proti West Hamu a následně Bournemouthu ukážou, na jaké úrovni jsme a co budeme muset vylepšit," citoval klubový web Guardiolu.

Liverpool v létě opustil senegalský útočník Sadio Mané, který přestoupil do Bayernu Mnichov. Místo něho přivedl finalista posledního ročníku Ligy mistrů uruguayského střelce Darwina Núňeze z Benfiky Lisabon. "V minulé sezoně jsme bojovali o čtyři trofeje a nakonec jsme získali dvě (Anglický a Ligový pohár). I tentokrát půjdeme po všech čtyřech trofejích, musíme jít ale krok za krokem," uvedl brazilský útočník Roberto Firmino.

Do boje na špici tabulky chtějí zasáhnout i londýnské celky Chelsea, Tottenham a Arsenal, který z Manchesteru City přivedl obránce Olexandra Zinčenka a útočníka Gabriela Jesuse.

Manchester United touží pod vedením nového kouče Erika ten Haga napravit nečekané šesté místo z posledního ročníku. "Znám historii tohoto velkého klubu a vášeň fanoušků. Jsem odhodlaný vybudovat tým, který bude dosahovat úspěchů, jakých si zaslouží," prohlásil kouč Ten Hag. Stále však není jisté, že v mužstvu zůstane slavný Portugalec Cristiano Ronaldo, který by rád přestoupil tam, kde bude moci hrát Ligu mistrů.

O evropské poháry bude usilovat i West Ham, který v minulém ročníku skončil sedmý. "Máme před sebou zajímavý začátek, hrajeme proti možná nejlepšímu týmu na světě (City). Hned úvod nám ukáže, jak na tom jsme. Moc se těším, jako na každý zápas Premier League, zvlášť na London Stadium před našimi fanoušky. Očekávám skvělou atmosféru. Snad naši fanoušci budu dvanáctým hráčem jako obvykle," řekl Coufal.

Premier League opustily Burnley, Watford a Norwich. Po roční, respektive dvouleté pauze se do soutěže vrátily Fulham a Bournemouth. Třetím nováčkem je Nottingham Forest, který bude mezi elitou po 23 letech.

V nové sezoně se anglická liga vrátí k pěti střídáním místo dosavadních tří. Hráči už také nebudou před výkopem poklekávat. Gesto na podporu boje proti rasismu bude nově předcházet pouze vybraným zápasům.

Kvůli podzimnímu mistrovství světa v Kataru čeká Premier League více než měsíční pauza. Poslední zápasy před startem šampionátu se odehrají o víkendu 12. až 13. listopadu. Soutěž se poté znovu rozběhne 26. prosince.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články