Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Start španělské fotbalové ligy možná ochromí stávka

Madrid - Fotbalisté ve španělské první a druhé lize hrozí stávkou, pokud se nedohodnou s vedením soutěže na nové kolektivní smlouvě. Ohrožen je nejen start první ligy, který je plánovaný na 20. srpna, ale také druhé nejvyšší soutěže. "Liga nezačne, dokud nebude podepsána nová kolektivní smlouva. Shodli jsme se na tom jednomyslně a za naším rozhodnutím si stojíme," uvedl šéf Asociace španělských fotbalistů (AFE) Luis Rubiales.

Stávku podpořilo přímo v madridském hotelu zhruba 100 hráčů reprezentujících všech 40 klubů první a druhé ligy. Společně s Rubialesem na tiskové konferenci vystoupily hvězdy Iker Casillas a Xabi Alonso z Realu Madrid a Carles Puyol z Barcelony. "Je to hodně složitá situace a v tuto chvíli to vypadá, že hrát opravdu nebudeme," uvedla dlouholetá reprezentační jednička Casillas.

Hráčská asociace se pře s vedením ligy především o svá osobnostní práva a také o nezaplacenou mzdu od zadlužených klubů. "Fotbalisté nechtějí víc peněz. Jen to, aby byly dodrženy smlouvy a uhrazeny dlužné částky," uvedl šéf AFE Rubiales.

Stávkou hrozí i fotbalisté v jiné prestižní evropské lize Serii A. V Itálii se sice hráči s vedením ligy na kolektivní smlouvě v minulé sezoně dohodli, nicméně podpis zástupců klubů na kontraktu stále chybí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články