Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Start jako hrom. Americké fotbalistky začaly MS rekordní kanonádou proti Thajsku

První zápas a hned rekord ženských světových šampionátů. Obhájkyně titulu Američanky zvítězily nad Thajskem 13:0 a překonaly dosavadní nejvyšší výhru, kterou měly na svědomí německé hráčky ze šampionátu v roce 2007, kdy deklasovaly Argentinu 11:0. Nizozemky pak vstoupily do šampionátu ve Francii vydřenou výhrou 1:0 nad Novým Zélandem.

Americké fotbalistky se radují z rekordní výhry na MS
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Jan Huebner/Voigt

Pěti góly se na vítězství trojnásobných mistryň světa podílela Alex Morganová. Vyrovnala tím rekordní počin své krajanky Michelle Akersové, která skórovala pětkrát na světovém šampionátu v roce 1991 proti Tchaj-wanu. Američanky tehdy ve čtvrtfinále na cestě za triumfem na premiérovém MS žen rozstřílely ostrovní tým 7:0.

V druhé minutě nastavení uzavřela skóre Carli Lloydová a ve věku 36 let a 330 dní se stala nejstarší americkou střelkyní v historii světových šampionátů. Thajky startují na MS podruhé, před čtyřmi lety dokonce ve skupině porazily Pobřeží slonoviny.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalistky USA začaly MS rekordní výhrou nad Thajskem

Nizozemky spasila v nastavení Roordová

Novozélandské fotbalistky dál čekají na první výhru na mistrovství světa, nedočkaly se jí ani na třináctý pokus. V předchozích dvanácti zápasech uhrály tři remízy a devětkrát prohrály. Těsné vítězství Nizozemek zajistila v druhé minutě nastavení střídající Jill Roordová.

O prolomení této neúspěšné série se pokusí v sobotu v druhém utkání ve Francii proti Kanadě, která zahájila turnaj vítězstvím 1:0 nad Kamerunem.

Je nám líto, video expirovalo.
Nizozemky těsně porazily Nový Zéland

Úvodní zápas skupiny F mezi Švédskem a Chile musel být v Rennes téměř na tři čtvrtě hodiny přerušen kvůli bouřce.

Do šaten šly týmy v 72. minutě za bezbrankového stavu, po pauze Švédky dvakrát skórovaly a mají za výhru 2:0 první tři body.

Je nám líto, video expirovalo.
Švédky vstoupily do MS úspěšně, když porazily Chile

Více o MS fotbalistek se dozvíte v novém dílu Fotbal fokus podcastu:

Mistrovství světa fotbalistek ve Francii:

Skupina E:

Nový Zéland - Nizozemsko 0:1 (0:0)

Skupina F:

Chile - Švédsko 0:2 (0:0), USA - Thajsko 13:0 (3:0)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články