Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Starosta tlačí na Tottenham: Nechtějte Olympijský stadion

Londýn - Londýnský starosta Boris Johnson tlačí na fotbalový klub Tottenhamu, aby vybudoval nový stadion a zůstal na severu města. "Kohoutům" nabízí příspěvek 17 milionů liber (477 milionů korun) na infrastrukturu, pokud se vzdají plánů na přesun na nový Olympijský stadion.

Fotbalisté Tottenhamu
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Podle starosty Johnsona je stavba nového stadionu na severu Londýna klíčovým bodem rozvoje celé městské části. "Není to jen v nejlepším zájmu Tottenhamu Hotspur a fanoušků tohoto skvělého londýnského klubu, ale je to i otázka širší komunity na severu Londýna."

Tottenham se snaží u nejvyššího soudu zvrátit rozhodnutí, že Olympijský stadion po hrách v příštím roce dostane do užívání konkurenční West Ham United. O stadion vybudovaný za 496 milionů liber se předtím ucházel také, měl ale v plánu po hrách zrušit atletickou dráhu.

Právě její odstranění by mohlo ohrozit šance Londýna na pořádání mistrovství světa v atletice v roce 2017, o které soupeří s katarským Dauhá. Do britské metropole mají na začátku příštího týdne dorazit inspektoři mezinárodní atletické federace IAAF.

Podle vedení IAAF nebude mít Londýn ve volbě šanci, pokud nebude k dispozici Olympijský stadion. Nejistá situace před rozhodnutím nejvyššího soudu by podle všeho měla stejné důsledky.

Šéf Tottenhamu Daniel Levy nechtěl po středeční schůzce se starostou názor klubu zveřejnit. "Bylo by nezodpovědné cokoliv vyhlašovat, dokud nebudeme mít všechno jasně připravené. Diskuse pokračují," řekl.

Tottenham je kvůli nepokojům, které zachvátily v létě i tuto londýnskou oblast, pod značným tlakem, aby přestavěl svůj areál. Klub však stále vyčkává a žádá větší záruky projektu na novou výstavbu. Neurčitý postoj po středečním jednání s vedením města zvyšuje pravděpodobnost, že klub bude pokračovat v soudním sporu. Další přezkum je na programu 18. října.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články