Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Staněk prodloužil s mistrovskou Plzní smlouvu, Kayamba zamířil do druhé turecké ligy

Brankář Jindřich Staněk prodloužil smlouvu s Plzní, které v minulé sezoně výrazně pomohl k mistrovskému titulu. Šestadvacetiletý reprezentant je tak ve Viktorii nově vázán do roku 2025. Naopak konžský reprezentant Joel Kayamba definitivně v klubu skončil a odešel do tureckého Bolusporu. Třicetiletý křídelník v jarní části minulé sezony hostoval v jiném druholigovém celku Samsunsporu.

Staněk v lize odehrál 28 zápasů a vychytal nejvíce čistých kont (14). Za své výkony byl vyhlášen nejlepším gólmanem uplynulého ročníku. V něm také čtyřikrát nastoupil za národní mužstvo. Sparťanský odchovanec přišel do Viktorie v lednu 2020 původně na hostování z Českých Budějovic a v Plzni se postupně vypracoval v jasnou jedničku.

"Během mistrovské sezony byl Jindra Staněk výraznou osobností našeho týmu, ostatně výsledky i čísla mluví za vše. Svými výkony v klubu si řekl i o místo v národním týmu. Jsme rádi, že jsme se poměrně rychle domluvili na prodloužení jeho kontraktu. Patří k oporám a má toho ještě spoustu před sebou," řekl generální ředitel a majitel Viktorie Adolf Šádek.

"Podařilo se nám dosáhnout velkého úspěchu a vyhrát mistrovský titul. Nyní máme před sebou boje o evropské poháry a já cítím obrovskou chuť a motivaci do velkých zápasů. Chci si s týmem zahrát v Evropě, a tak jsem moc rád, že o to mohu zabojovat a pokračovat v Plzni i v dalších letech," dodal Staněk.

Kayamba se po angažmá v Samsunsporu, za který odehrál deset soutěžních zápasů bez vstřeleného gólu, vrátil do Plzně. Od úřadujících ligových mistrů dostal na začátku letní přípravy svolení hledat si nové angažmá.

Plzeň získala Kayambu v září 2018 z Opavy, kde ho ještě do konce podzimu nechala hostovat. Ofenzivní hráč v poslední době ve Viktorii nedostával tolik prostoru i kvůli nízké produktivitě.

V první lize dal v 89 utkáních šest branek a 13 jich připravil. Kayamba opouští západočeský tým s bilancí pěti gólů a 17 asistencí v 97 soutěžních duelech.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články