Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Štajnerova penalta zajistila Hannoveru remízu s nováčkem

Berlín - Český reprezentant Jiří Štajner proměnil v druhém kole německé ligy penaltu, kterou dnes zajistil fotbalistům Hannoveru remízu 1:1 s Mohučí. Hostující nováček soutěže, v jehož dresu kvůli dlouhodobému zranění chyběl záložník Filip Trojan, se dostal do vedení v 53. minutě. Štajner ale už o tři minuty později z pokutového kopu nařízeného za faul gólmana Müllera na útočníka Konana bezpečně vyrovnal a načal gólově třetí stovku zápasů v dresu Hannoveru. Fotbalisté Bayernu Mnichov se ani ve druhém ligovém zápase nedočkali vítězství a doma s Brémami remizovali 1:1, stejně jako v minulém utkání na hřišti Hoffenheimu. Hosty poslal do vedení záložník Özil, bod mnichovskému celku zajistil kanonýr Gómez, který zaznamenal první ligový gól v barvách Bayernu po letním příchodu ze Stuttgartu.

Úřadující mistr Wolfsburg dnes porazil Kolín nad Rýnem na jeho hřišti 3:1 a se dvěma výhrami se usadil v čele soutěže. Kolín naopak jako jediný tým podruhé prohrál. Domácí sice ve 49. minutě vstřelili úvodní gól, ale vedení jim nevydrželo ani půl hodiny. V 73. minutě se poprvé v nové sezoně trefil bosenský kanonýr Džeko, jen o minutu později si obránce Womé dal vlastní branku a nechtěně otočil skóre. Konečnou podobu výsledku dal tři minuty před koncem střídající nigerijský útočník Martins, který zaznamenal první soutěžní trefu po příchodu z anglického Newcastlu. Stoper Jan Šimůnek zůstal opět jen na lavičce hostů.

První tři body v sezoně získal Hamburk, který deklasoval Dortmund 4:1. Utkání mělo ostrý začátek a už po dvanácti minutách vedli domácí 3:1. V dresu HSV odehrál celý zápas kapitán David Jarolím. Stoper David Rozehnal, který ve středečním přátelském utkání proti Belgii vstřelil premiérový reprezentační gól, zůstal na lavičce náhradníků.

Poprvé vyhrál i Stuttgart, který na svém stadionu porazil v regionálním derby nováčka z Freiburgu 4:2. Dvakrát se trefil domácí záložník Elson, jednu branku vstřelila i letní útočná posila VfB z Petrohradu Pogrebňak. V obraně hostů odehrál celý zápas stoper Pavel Krmaš a obdržel žlutou kartu.

Napomínán byl i další český obránce Michal Kadlec, jehož Leverkusen porazil nejtěsnějším rozdílem Hoffenheim. Martin Fenin z Frankfurtu přišel v zápase proti Norimberku na hřiště na posledních 15 minut, ale na vítěznou trefu z prvního kola nenavázal. Jeho tým remizoval 1:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články