Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Stadiony v pohotovosti - sníh start ligy nezastaví

Praha - Na jarní část Gambrinus ligy se připravují nejen hráči a fanoušci, ale také správci fotbalových stánků. Těm ale v posledních dnech přidává vrásky na čelech předpověď počasí, podle které má až do neděle nepřetržitě sněžit. Díky vyhřívání trávníků ovšem konání žádného zápasu ohroženo není.

Stadion Zbrojovky Brno
zdroj: ČT24

K jarní premiéře v sobotu zamíří kamery ČT na sever republiky, na tradičně vypjaté derby mezi Libercem a Jabloncem. Přestože je Ještěd hluboko pod sněhem, pořadatelé hlásí, že utkání se bude konat bez problémů. Vytápění trávníků už několik dní běží na plné otáčky. "Třicet centimetrů pod povrchem trávníku je 25 kilometrů trubek, ve kterých je nemrznoucí směs vytopená na 26 stupňů," popsal systém ohřevu Lukáš Váňa z libereckého Slovanu.

Už v pátek vyběhnou hráči pražské Dukly na trávník v Teplicích. Také Na Stínadlech je hřiště ve skvělém stavu, topí zde raději už posledních čtrnáct dní. "Věřím, že když nepřijde nic nepředvídatelného, tak bude trávník na ligové utkání připraven v perfektním stavu," ujistil teplický mluvčí Petr Heidenreich.

Aby ani bílá nadílka nepokazila radost fanoušků z návratu Milana Baroše do tuzemské soutěže, pracuje na odklízení sněhu z ostravských Bazalů 44 lidí včetně čtyř chovanců z heřmanické věznice. Také v Brně běží už několik dnů vyhřívání a domácí by měli v pondělí přivítat v ligové dohrávce Plzeň na velmi kvalitním povrchu.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Ivana Mejtského
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články