Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Srníčkovi zpívali fanoušci Newcastlu. Rodina mu chce chorál pustit

Praha – Přes 50 000 fanoušků Newcastlu podpořilo během utkání s Evertonem skandováním "Pavel is Geordie" Pavla Srníčka, který leží po zástavě srdce v kritickém stavu v nemocnici. Vyslyšeli tak přání rodiny bývalého brankáře Magpies, jež mu chce nahrávku pustit v nemocnici.

Pavel Srníček (vlevo) v dresu Newcastlu v zápase proti Manchesteru United
zdroj: ČTK/AP autor: Neznámý

"Poslal jsem nahrávku Pavlovu bratrovi Milanovi, který je u jeho lůžka, a přehrál mu ji. Díky," napsal po zápase Srníčkův agent Steve Wraith na Twitteru.

Srníček, jehož fanoušci Newcastlu přezdívají právě Geordie, za Magpies mezi lety 1991-1998 odchnytal 189 zápasů a v sezoě 2006/07 zde i končil kariéru. Příznivci si ho oblíbili a výzva na jeho podporu se před zápasem rychle rozšířila.

"Ať zazní křik 52 tisíc Geordies: Bojuj Pavle!!!" napsal na Twitteru bývalý hráč Newcastlu a asistent trenéra Terry McDermott. "Bojuj, všichni se za tebe modlíme, parťáku," dodal. Výzvu "Zpívej pro Pavla" přeposlala i největší legenda Newcastlu Alan Shearer.

Sedmačtyřicetiletý Srníček v neděli zkolaboval při běhu v Bohumíně, kam přijel za rodinou. Podle Wraitha se mu na dvacet minut zastavilo srdce a po převozu do nemocnice byl bývalý brankář Ostravy, Newcastlu, Sheffieldu Wednesday, Brescie, Portsmouthu, West Hamu a Beiry Mar uveden do umělého spánku.

S probuzením se mělo začít ve středu, podle Wraitha však zůstává Srníček v kritickém stavu. "Je nadále v umělém spánku na přístrojích. Za poslední dva dny se jeho stav nezměnil, až se tak stane, budu informovat. Čeká se do pondělí, než bude možné pokračovat v dalších testech," uvedl Wraith.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články