Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Správná volba, míní o Vrbově rozhodnutí kolegové trenéři i hráči

Praha - Logické, správné a zasloužené. Tak je podle prvních reakcí hodnoceno rozhodnutí Pavla Vrby po pěti letech opustit Plzeň a přijmout nabídku šéfa fotbalové asociace Miroslava Pelty stát se novým koučem české reprezentace. Na lavičce nároďáku ho rádi uvidí nejen experti, ale i samotní hráči.

Dušan Uhrin starší:

"Myslel jsem, že dokončí tento ročník, nebo případně bude na jaře trénovat paralelně. Ale rozhodl se k tomuto kroku. Pro reprezentaci je to dobře, horší je to pro Plzeň, protože není skončený ročník. Máme dostatek kvalitních hráčů a je to prostě o tom vytvořit dobrou atmosféru okolo týmu. To je to nejdůležitější. Myslím, že by mu mohlo pomoci, že je veřejností vnímaný pozitivně. Já když jsem šel k reprezentaci, také jsem měl velké úspěchy se Spartou. Ten přechod mu to prostě podle mého trochu ulehčí."

František Cipro:

"Fotbalový národ je spokojený. Je to velké vítězství Míry Pelty na diplomatickém poli. Jde o logický krok. V Plzni se na to dívají asi jinak a nejsou z toho nadšení, ale je třeba to brát tak, že trenér Vrba udělal pro Plzeň už hodně práce. Myslím, že se rozhodl správně. Já jednou od pana Chvalovského také dostal nabídku vést reprezentaci a pak jsem hodně dlouho litoval, že jsem to nevzal. Podle mě je práce u reprezentace trochu lehčí než v klubu, klíčové pro něj bude si vybrat správné lidi a hráče."

Petr Uličný:

"Docela jsem byl překvapený, že se to rozhodnutí pořád tak oddalovalo. Souhlasím s tím rozhodnutím, osobně bych mu ho i doporučoval. Měl v Plzni obrovské úspěchy a výsledky. Vydržet pět let u jednoho týmu v Čechách je něco neuvěřitelného, normálně je životnost trenéra tak rok a půl, dva roky. Přišla doba, kdy on si musí uvědomit, že ta změna pro něj bude dobrá. Nejsme v Anglii. Pět let je úžasný výsledek a myslím, že v pravou chvíli odchází k reprezentaci."

Tomáš Sivok (obránce Besiktase Istanbul):

"To jsem sice nečekal, ale jinak to je celkem očekávaná zpráva. Kdo jiný by teď měl převzít nároďák než on? Jednoznačně za něj mluví práce, jakou ve své kariéře a především v Plzni odvedl. Člověk před dlouhodobě vynikajícími výsledky musí smeknout. Kdo jiný v Čechách udržel mužstvo takhle dlouho na vrcholu? Trenér si jednoznačně zaslouží šanci u reprezentace.

O přínosu reprezentaci...

"Jak ho znám, už má v hlavě nějaké věci vymyšlené. Nároďák určitě dlouho sledoval a má svoji vizi. Kéž by s ním dosáhl podobných věcí jako s Plzní. Pana Vrbu si pamatuju už dokonce z doby, kdy jsem hrál v žácích a dorostu Budějovic proti Ostravě, kterou on dlouho vedl. I v mládeži pod ním Baník hrál výborně. Pamatuju si ho jako impulzivního a tvrdého kouče, ale vždycky jasně věděl, co po svém týmu chce. Nikdy nezkazil legraci, ale když bylo potřeba, zdupal nás a rychle zvednul hlas. Měl náš respekt, ale zase to nebyl žádný generál. Charakterově mi připomínal pana Marečka."

O přijetí veřejností...

"Určitě to bude trochu jiné než za pana Bílka, který byl od počátku pod velkým tlakem a v každém zápase hrál skoro o svůj krk. I když jsme s ním udělali velký úspěch a dostali se do čtvrtfinále mistrovství Evropy. Pan Vrba bude mít každopádně na začátku větší klid. Lidi za ním budou stát."

Je nám líto, video expirovalo.
Vladimír Darida o konci Pavla Vrby v Plzni

Vladimír Darida (záložník Freiburgu):

"Podle mě je získání pana Vrby nejlepší volba, jaká mohla reprezentaci potkat. Dopadlo to tak, jak mělo a sám jsem za to rád. Já osobně jsem s ním v Plzni žádný problém neměl, vděčím mu za hodně a snad naše spolupráce bude úspěšná i u reprezentace."

O požadavcích na hráče...

"Dokáže hráčům přesně vysvětlit to, co od nich sám chce. Klade velký důraz na taktiku a má dobře propracovaný systém, kterému věří. Přinese nějaké oživení. Pokud bude chtít hrát to, co s Plzní, tak to pro mě i ostatní kluky z Viktorky může být určitá výhoda. Přesně víme, co očekávat. Ale není to nic, co by ostatní neměli pochopit. V principu jde o jednoduché věci. Jasně, několikrát na mě také pěkně zakřičel. Snad toho bude u nároďáku co nejméně. Když trenér nebude řvát, tak to bude znamení, že hrajeme dobře a on sám je spokojený."

O alternativě pro Plzeň...

"Pro pana Vrbu je práce u nároďáku posun. Jako každý hráč chce do reprezentace, u trenérů to musí být podobné. Ale pro Plzeň to je horší zpráva, asi ji slyšet nechtěli. Snad se s tím vyrovnají. Jako dokázali dobrými nákupy vždy nahradit odchody hráčů, najdou alternativu i na trenérský post. A přijde někdo, kdo bude pokračovat v započaté práci."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články