Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Splnil se nám dětský sen, řekli po zápase se Slovenskem nováčci

Olomouc – Velká zkouška nováčků - i tak by se dal nazvat přátelský zápas fotbalistů Česka se Slovenskem, ve kterém si hned devět hráčů z výběru Michala Bílka odbylo svoji reprezentační premiéru. Čtyři z nich začali v základní sestavě. I přesto nikdo z nich nezklamal, někteří z nich dokonce patřili při výhře 3:0 k nejlepším na hřišti. "Asi to pro mě nemohlo být lepší," řekl střelec třetí branky Bořek Dočkal.

Ladislav Krejčí v reprezentačním dresu
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Kromě něho nastoupili v základní sestavě ještě Tomáš Vaclík, Michal Ordoš a Ladislav Krejčí, a právě sparťanské levé křídlo patřilo k nejvýraznějším postavám celého utkání. Dvacetiletý záložník dělal pravé straně slovenské obrany obrovské potíže, a právě on měl největší podíl na druhé brance českého týmu. "Byla to paráda. Vyhráli jsme 3:0, kluci jezdili, diváci se bavili, no myslím, že to byla pro mě taková snová premiéra," prozradil po zápase Krejčí.

Podobné pocity měl i jeho spoluhráč ze Sparty Tomáš Vaclík, jenž odchytal celý zápas a hned při své premiéře v reprezentačním dresu se blýskl nulou. "Je to pro mě nejlepší premiéra, jaká mohla být. Pro gólmana se ta nula počítá. Paradoxně ve Spartě se mi moc nul udržet nepodařilo a tady mám hned první start a první nulu," uvedl Vaclík.

Nováčky překvapil špatný výkon Slovenska

Sám však přiznává, že ho tým Slovenska příliš neprověřil a že moc složitých situací nemusel řešit. "Nečekal jsem, že to bude takové. Věděli jsme, že jsou Slováci v útoku silní, ale příliš ošemetných situací jsem řešit nemusel," řekl Vaclík. Asi nesložitější přišla v 18. minutě, ale s dorážejícím útočníkem Slovenska si mladý brankář poradil stylovou kličkou. "Měl jsem strach, že bych ho trefil, tak jsem to zkusil zaseknout. Jsem rád, že to vyšlo a že jsem pro nás nevykouzlil něco nepříjemného."

Tomáš Vaclík nepustil v reprezentační premiéře gól
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Vůbec si neuvědomuji, že by Slováci měli nějakou střelu nebo větší příležitost. Dostávali se maximálně po vápno a občas ani to ne. Samozřejmě, od desáté minuty prohrávat, to zamává s každým týmem, ale dneska Slováci nebyli příliš nebezpeční," řekl záložník Rosenborgu Tronheim Dočkal.

Mladící chválili zejména skvělý výkon celého týmu

Česká reprezentace výkonem i výsledkem potěšila většinu fanoušků, kteří to také na konci zápasu ocenili. "Celkově jako tým jsme ten zápas zvládli velice dobře. V podstatě jsme je nepustili do žádné šance a my jsme si jich vytvořili poměrně dost. Myslím si, že náš výkon byl ovlivněn i určitým nováčkovským elánem," prozradil Dočkal, který završil české vítězství v 72. minutě, kdy si naběhl do vápna, kde ho pěkně našel střídající Vydra a český záložník trefil levačkou nekompromisně do šibenice.

"Byli jsme hodně aktivní. I když se reprezentaci příliš v předchozích zápasech nedařilo, tak dneska jsme ukázali, že kvalita tam je. Myslím si, že všichni nováčci, co nastoupili, ukázali, že hráli bez strachu," řekl brankář Vaclík.

Krejčí měl problémy s nervozitou, Vaclík byl před zápasem naprosto v klidu

"Nervozita byla, ale kluci mi pomohli. Řekli mi, ať jsem v klidu ať si to jdu užít, tak jsem se podle toho řídil," řekl po zápase Krejčí. To Vaclík neměl s nervozitou žádný problém. Jak sám přiznává, do zápasu šel s naprosto čistou hlavou. "Byl jsem paradoxně naprosto v klidu. Spíš se mi hlavou honila celá řada jiných věcí. Šel jsem si to spíš užít," uzavřel Vaclík, který se následně šel věnovat nedočkavým fanouškům před Androvým stadionem.

Je nám líto, video expirovalo.
Vaclíkova sebejistá klička (18. min.)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články