Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Splněný sen. Skalák přestupuje do druholigového Brightonu

Londýn – Jiří Skalák se dočkal vysněného přestupu do Anglie. Křídelník Mladé Boleslavi uspěl na zdravotních testech na Ostrovech a vybral si Brighton. Se čtvrtým týmem druhé anglické ligy podepsal smlouvu na 3,5 roku. Poprvé by mohl nastoupit v pátek proti Brentfordu, pokud stihne obdržet pracovní povolení.

Sport
zdroj: ČT4

"Je to pro Jirku velká šance a výzva prosadit se v anglickém fotbale. Brighton je špičkově vedený klub, který má našlápnuto mezi anglickou elitu, a to nejen kvůli aktuálnímu pořadí v soutěži. Zázemí klubu a jeho kroky ho předurčují k tomu, aby se jednalo o úspěšný tým příštích let," vysvětlil agent Viktor Kolář, proč se Skalák rozhodl pro Brighton.

Přestupní částka nebyla zveřejněna, spekuluje se o zhruba dvou milionech eur. "Jsem rád, že se nám podařilo pro Mladou Boleslav vyjednat zajímavou transferovou částku, mnoho takových přestupů z ČR se nedělá. Jsem rád, že pan Dufek (prezident Mladé Boleslavi) dodržel slovo a klub Jirkovi transfer umožnil," dodal Kolář.

Že šlo o finančně zajímavý přestup, potvrdil i sám Dufek. "Přestože jde o tým z druhé anglické ligy, jde o nadstandardní přestupovou záležitost. Děkujeme Jirkovi za služby, které pro nás odvedl," řekl prezident Mladé Boleslavi s tím, že na přestupu bude profitovat i pražská Sparta, jejímž je Skalák odchovancem.

Třiadvacetiletý Skalák patřil na podzim v dresu Mladé Boleslavi k nejlepším hráčům české ligy, vstřelil šest branek. O jeho možném přestupu se mluvilo delší dobu.

Na začátku ledna potvrdil, že má konkrétní nabídku z Brightonu, už se však zdálo, že k dohodě nedojde. Na poslední chvíli se navíc vložil do hry jiný anglický celek Queens Park Rangers. Pár hodin před koncem přestupního období se však podařilo transfer dokončit.

"Počátkem ledna jsem si říkal, že asi brzy přestoupím. Ale pak se trochu vše natahovalo, a tak jsem už přemýšlel o tom, jak budu hrát v Mladé Boleslavi. Ovšem věděl jsem, že kluby nepřestaly jednat. A nakonec to má šťastný konec," prohlásil Skalák.

Je nám líto, video expirovalo.
Kolář: Brighton je pro start na Ostrovech ideální klub

"Všichni lidé jsou tu moc příjemní, pozitivní dojem na mě udělal trenér i lidé z vedení. Podmínky jsou tu nadstandardní. Ráno vyrážím s týmem na první trénink, v pátek už hrajeme zápas. A pokud vše dobře dopadne, bude o víkendu volno a já vyrazím na otočku do Čech, abych zařídil nějaké věci," dodal reprezentační záložník.

Skalák je odchovancem Sparty, odkud hostoval v Ružomberku, na Slovácku a v Brně. Do Mladé Boleslavi přišel před minulou sezonou a postupně se vypracoval v klíčového hráče týmu. Výborné výkony mu na podzim vynesly premiérovou pozvánku do národního mužstva, za které si připsal pět startů a pomohl k postupu na mistrovství Evropy.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články