Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Špionáž v nebesích? Hoffenheim se obrátil na policii kvůli dronu Brém na tréninku

Německá policie vyšetřuje narušení tréninkového procesu fotbalistů Hoffenheimu dronem soupeře před bundesligovým zápasem s Brémami. Před středečním duelem, který skončil remízou 1:1 i díky gólu českého obránce Theodora Gebre Selassieho, se údajně špion Werderu snažil získat důležité informace o týmu Hoffenheimu. Představitelé zmíněného klubu se následků policejního vyšetřování neobávají.

Utkání Brémy - Hoffenheim
zdroj: ČTK autor: Marvin Ibo

Aféra hýbe Bundesligou. Létání dronů nad lidmi totiž není povoleno, navíc šlo o "špionáž" před důležitým ligovým střetnutím. Šéf Werderu přiznal, že u tréninkového centra Hoffenheimu byl jejich skaut. "Ale všechno, co je nelegální, je zcela nepřijatelné. Nejprve to probereme interně," řekl Frank Baumann.

Hoffenheim potvrdil, že policie už zahájila vyšetřování. Kouč týmu z Brém Florian Kohfeldt prohlásil, že záběry z dronu nebyly v přípravě na zápas použity. I proto se prý následků v klubu neobávají. "Jsme v klidu," potvrdil Baumann.

Někteří fotbalisté aféru berou s úsměvem. Reprezentační záložník Hoffenheimu Nico Schulz vtipkoval, že když dron viděl, trénovalo se mu pak mnohem lépe. V samotném utkání hosté s Pavlem Kadeřábkem po poločase vedli, ale hlavička domácího Gebre Selassieho rozhodla o remíze.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články