Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

"Špicl" Blazer dostal doživotní zákaz působení ve fotbale

Curych – Bývalý člen výkonného výboru FIFA Američan Chuck Blazer dostal od etické komise doživotní zákaz působení ve fotbale. Předloni se přiznal k braní úplatků, byl ale také hlavním informátorem amerických úřadů při vyšetřování korupce v Mezinárodní fotbalové federaci.

Je nám líto, video expirovalo.
Bývalý člen FIFA Blazer má doživotní zákaz působení ve fotbale

Sedmdesátiletý Blazer, který byl dlouhé roky druhým mužem severoamerické fotbalové konfederace CONCACAF a do roku 2013 působil 16 let ve vedení FIFA, se k finančním nepravostem doznal 25. listopadu 2013. V té době již údajně dva roky spolupracoval s americkými úřady na vyšetřování korupce ve FIFA. Doznal se k šestinásobnému vyhýbání daňové povinnosti a také k finančním podvodům, jako jsou praní špinavých peněz či platební machinace.

Agenty FBI zásoboval informacemi o korupčních praktikách ve fotbalovém vedení. Na schůzky funkcionářů údajně nosil tajné nahrávací zařízení, které rozhovory zaznamenávalo.

Prokuratura v souvislosti s Blazerovým doznáním uvedla, že mimo jiné přijal 750 000 dolarů (asi 19 milionů korun) z deseti milionů dolarů (přes 251 milionů korun), které bývalý viceprezident FIFA Jack Warner získal od vlády JAR za přidělení pořadatelství světového šampionátu. Jihoafričané uplácení popřeli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články