Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Spekulace se potvrdily. Novým koučem Anglie se stal Allardyce

Londýn – Fotbalisté Anglie mají nového trenéra. Tím se podle očekávání stal Sam Allardyce, který se svazem podepsal dvouletou smlouvu. Nahradí Roye Hodgsona, jenž rezignoval po nečekané červnové porážce od Islandu v osmifinále mistrovství Evropy.

Sam Allardyce
zdroj: Reuters

Jedenašedesátiletý Allardyce přezdívaný "Big Sam" vedl od loňska Sunderland, v minulosti trénoval další anglické kluby West Ham, Blackburn, Newcastle či Bolton. Jeho prvním utkáním na lavičce Anglie bude zářijový přípravný duel s dosud neurčeným soupeřem.

"Není žádné tajemství, že jsem tuhle práci vždycky chtěl. Udělám všechno, abych pomohl Anglii dosáhnout úspěchů, jaké si fanoušci zaslouží," řekl Allardyce.

Jako o možném trenérovi anglické reprezentace se o něm hovořilo už v roce 2006 po odchodu Svena-Görana Erikssona po mistrovství světa v Německu. Tehdy dostal přednost Steve McClaren. Nyní byl jeho největším konkurentem Steve Bruce z týmu nováčka Premier League Hullu, kandidáty podle britských médií byli také Eddie Howe z Bournemouthu či německý kouč národního týmu USA Jürgen Klinsmann.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články