Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Spasitel Zidane. Veleúspěšný kouč se vrací na lavičku Realu Madrid

Krizi Realu Madrid přichází zažehnat osoba nejpovolanější - Zinédine Zidane. Šestačtyřicetiletý trenér, který "bílý balet" dovedl k třem titulům v Lize mistrů za sebou, hlásí po necelých 10 měsících návrat. U mužstva vystřídá Santiaga Solariho, jehož dnes vedení španělského velkoklubu odvolalo. Podle webu Realu podepsal Zidane smlouvu do června 2022.

Zinedine Zidane
zdroj: ČTK/AP autor: Kirsty Wigglesworth

Zidane nečekaně odstoupil po minulé sezoně, ve které dovršil vítězný "hattrick" v Champions League. Tým po něm následně převzal Julen Lopetegui, který byl ovšem v listopadu odvolán.

Jeho místo zaujal dřívější kouč rezervy madridského celku Santiago Solari, jenž byl původně jmenován dočasným koučem, ale záhy si vysloužil smlouvu až do léta 2021.

Real však v poslední době opět zabředl do výsledkové krize, která minulý týden vyvrcholila ostudnou domácí porážkou 1:4 v odvetě osmifinále Ligy mistrů s Ajaxem Amsterdam a vyřazením z prestižní soutěže. Solari byl proto odvolán a k týmu se vrací legendární záložník Zidane.

Je nám líto, video expirovalo.
Zidane: Chci vrátit Real tam, kam patří

"Bílý balet" vypadl i z domácího poháru a ve španělské lize má výraznou ztrátu 12 bodů na vedoucí Barcelonu, takže nejspíš jedinou trofejí v sezoně pro něj bude prosincový titul z klubového mistrovství světa. Solari byl proto odvolán a k týmu se vrací bývalý legendární záložník Realu Zidane.

"Je to obrovská zodpovědnost, ale je skvělé být zpět. Nezapomněl jsem, co jsme společně vyhráli," řekl Zidane při uvedení do funkce. "Do Realu se vrací nejlepší trenér světa," konstatoval prezident madridského velkoklubu Florentino Pérez. 

Někdejší francouzský reprezentant a držitel Zlatého míče Zidane údajně minulý týden nejprve nabídku znovu převzít Real odmítl. Nakonec se ale s vedením dohodl na návratu.

Během svého prvního angažmá na lavičce madridského klubu vedle tří trofejí v Lize mistrů vyhrál také španělskou ligu a dvakrát španělský Superpohár, Superpohár UEFA a klubové mistrovství světa. 

"Jsem šťastný, že jsem zase doma. Chci zapracovat na tom, abychom klub dostali zpět tam, kam patří," dodal Zidane.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články