Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Spartu ve 2. předkole Ligy mistrů čeká lotyšský Metalurg Liepaja

Nyon (Švýcarsko) - Fotbalisté Sparty se ve 2. předkole Ligy mistrů utkají s lotyšským mistrem Metalurg Liepaja. První ze tří překážek na cestě do milionářské soutěže představuje pro Spartu druhý nejúspěšnější lotyšský celek posledních let. Z předchozích pěti ročníků tamní ligy se dvakrát radoval z titulu a třikrát byl druhý za Ventspilsem. První utkání sehrají 13., nebo 14. července na hřišti soupeře, odveta se uskuteční o týden později. Rozhodl o tom dnešní los v sídle UEFA v Nyonu.

S předkolem Ligy mistrů má tým z města Liepaja malé zkušenosti. Před čtyřmi lety v prvním předkole vyřadil kazašské Aktobe, následně však vypadl s Dynamem Kyjev po prohrách 1:4 a 0:4. Přes druhé předkolo se na mezinárodní scéně dostal pouze o rok předtím v Poháru UEFA, než ho vyřadilo Schalke. V týmu je šest současných lotyšských reprezentantů, kapitánem je litevský reprezentant Tamošauskas. V útoku zase řádí nedávná posila Černohorec Ilija Spasovič.

Sparťané soupeře nepodceňují a jsou rádi, že nepocestují daleko

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta zná soupeře do 2. předkola

Fotbalisté Sparty vyjádřili radost nad tím, že nebudou cestovat do příliš vzdálené země, ale také respekt k soupeři, na kterého se budou muset dokonale připravit. Sparťané se jméno protivníka dozvěděli na herním soustředěním v rakouském Bad Kleinkirchheimu. "Cestování v dnešní době zase už nehraje takovou roli. Pro všechny soupeře ale platilo už před losem společně, že hlavně musíme být dokonale připraveni my. Podcenit dnes nelze nikoho, navíc úroveň protivníků je vesměs stejná a nebylo možné hledat slabší nebo schůdnější cestu," prohlásil sparťanský trenér Jozef Chovanec.

Kapitán týmu Tomáše Řepka prý nedá na papírové předpoklady. "Je lepší letět do Lotyšska než do nějakých nepoznaných končin, ale na soupeře se musíme připravit a nepodcenit nic od první minuty. Poháry mají svoji specifiku a nevyplatilo by se nám jet k prvnímu duelu s myšlenkami, že není co ztratit. Už teď v přípravě musíme udělat maximum, abychom byli dokonale připraveni," varoval lídr letenské kabiny.

Losu se přímo ve Švýcarsku zúčastnil mezinárodní sekretář Sparty Rudolf Baťa, který získal hned po úvodním setkání se svými protějšky dostatek informací o prvním utkání. Hrát se podle něj bude ve středu 14. července. "Podle odhadů na pětitisícový stadion přijde tak tři a půl tisíce lidí," hlásil funkcionář telefonicky z Nyonu do sparťanského tréninkového tábora. Příznivou zprávou pak je, že se do města vzdáleného 200 kilometrů od hlavního města Rigy dá cestovat přímo.

Los 1. a 2. předkola fotbalové Ligy mistrů

První předkolo (29./30. června - 6./7. července):

Tre Fiori (San Marino) - Pljevlja (Černá Hora),

Santa Coloma (Andorra) - Birkirkara (Malta).

Druhé předkolo (13./14. července - 20./21. července):

Metalurg Liepaja (Lot.) - Sparta Praha,

Aktobe (Kaz.) - Rustavi (Gruz.),

Levadia Tallinn - Debrecín,

Partizan Bělehrad - Pjunik Jerevan,

Inter Baku - Lech Poznaň,

Dinamo Záhřeb - Koper (Slovin.),

Loveč - Tre Fiori/Pljevlja,

Santa Coloma/Birkirkara - Žilina,

Šeriff Tiraspol - Dinamo Tirana,

Hapoel Tel Aviv - Željezničar Sarajevo,

Omonia Nikósie - Renova (Mak.),

Salcburk - HB Tórshavn (Faer. ostr.),

Bohemians Dublin - The New Saints (Wales),

BATE Borisov - Hafnarfjördur (Isl.),

AIK Stockholm - Jeunesse Esch (Luc.),

Linfield Belfast - Rosenborg Trondheim,

Panavežys (Litva) - HJK Helsinky.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články