Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Spartu spasil proti Liberci z penalty Dočkal

Praha – Až do pětasedmdesáté minuty museli čekat fanoušci na Letné, než viděli první branku. O tu se postaral domácí Bořek Dočkal, který proměnil pokutový kop a zajistil Spartě vítězství nad Libercem 1:0. Pražané tak zůstávají po deseti odehraných kolech druzí, na vedoucí Plzeň ztrácí jediný bod.

Radující se fotbalisté Sparty
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

V základní sestavě Sparty stejně jako v týdnu v Evropské lize proti Bernu nastoupil Konaté, ani na lavičce opět nebyl kvůli potížím s kotníkem Hušbauer. Po půlhodině hry navíc domácí přišli také o zraněného Váchu, kterého musel nahradit Mareček.

Právě u Konatého začala první vážná akce úvodního dějství. V 17. minutě záložník z Pobřeží slonoviny našel Krejčího, který přiťuknul Dočkalovi, jeho střelu však liberecký brankář Kolář vyrazil.

O dvacet minut později střílel Konaté po odraženém míči těsně vedle tyče a v ještě větší příležitosti se v závěru poločasu ocitl Kadeřábek, ale jeho pokus na poslední chvíli zablokoval Pimpara.

Po přestávce jako první zahrozil Liberec po chytře rozehraném rohu, Pavelka ale z voleje zamířil vysoko nad domácí branku. Na druhé straně byl Lafata přesnější, ale s jeho přízemním pokusem si Kolář bez problémů poradil.

Sparta poté soupeře přitlačila, jenže dlouho bez efektu. Po individuální akci neuspěli Konaté s Přikrylem, který dokonce šel sám na Koláře. Obhájce titulu se dočkal až v 75. minutě, kdy penaltu nařízenou za ruku Pokorného proměnil Dočkal.

Sparta se tak minimálně do večera posunula na první místo o dva body před Plzeň. Naopak Liberec si prodloužil čekání na vítězství na čtyři zápasy a od sestupového pásma Slovan dělí pouhé dva body.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta Praha - Slovan Liberec

Sparta Praha - Slovan Liberec 1:0 (0:0)

Branka: 75. Dočkal z pen.. Rozhodčí: Příhoda - Mencl, Urban. ŽK: Frýdek, Šural, Fleišman (všichni Liberec). Diváci: 8475.

Sparta: Bičík - Kadeřábek, Holek, J. Brabec, Costa - Vácha (31. Mareček), Dočkal, Matějovský (86. Kováč) - Konaté, L. Krejčí (70. Přikryl) - Lafata. Trenér: Lavička.

Liberec: O. Kolář - Coufal, Karišik (69. Pokorný), Pimpara, Fleišman - Mudra (80. Luckassen), Pavelka, Ďubek (84. Calazans), Soungole, Frýdek - Šural. Trenér: Slovák.

Vítězslav Lavička (trenér Sparty): "Čekali jsme, že dnešní zápas bude o dobývání, protože Slovan má v sezoně snad průměr jedné obdržené branky na zápas. Do tempa jsme se dostávali pozvolna, ale kluci se do něj pomalu dostali a zejména ve druhém poločase ho stupňovali. Výkon měl vzestupnou tendenci, ale dlouho jsme se nemohli prosadit, protože obránců a nohou tam blokovalo opravdu dost. Stínem je zranění Lukáše Váchy, který hned odjel na rentgen, a ten podle prvních informací zlomeninu zánártní kůstky neodhalil."

Samuel Slovák (trenér Liberce): "Přijeli jsme na Spartu s jasným cílem, který se nám dařilo plnit celý zápas, ale bohužel přišla penalta. Těžko se mi hodnotí, chci si to nejdřív prohlédnout na videu, ale myslím si, že se to nemělo pískat. Jinak to byl remízový zápas, protože soupeře jsme sice nechali hrát, ale do šancí jsme ho nepustili. A když už, tak jsme to dobře a zkušeně vyřešili. Víme, že bodově to zdaleka není ideální, ale mužstvo potenciál má, jen ho zatím bohužel moc nenaplňuje. Tým maká, bojuje, nedostává moc gólů, ale remízy nás sráží. Věřím, že se to brzo zlomí."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články