Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Spartu opouští Prudnikov, na odchodu je zřejmě Hubník

Praha - Fotbalovou Spartu Praha opustil ruský útočník Alexander Prudnikov. Na odchodu je zřejmě také stoper Roman Hubník, kterému končí hostování a míří do německé bundesligy. Naopak hostování chorvatského obránce Manuela Pamiče by se mohlo proměnit v definitivní přestup. "Jednání mezi oběma kluby začala, ale uvidíme, jak se budou vyvíjet," řekl sparťanský kouč Jozef Chovanec a z jeho vyjádření bylo možné vyčíst, že se Sparta snaží stlačit výslednou částku.

Na hostování by měli zůstat i Luboš Kalouda a Marek Střeštík. Na podzim byla větší spokojenost s Kaloudou, který několikrát naznačil svůj potenciál. "Je to pracovitý fotbalista, ale dlouhá pauza se na něm projevila, potřebuje hlavně hodně hrát," řekl kouč. 

Chovanec už plánuje, jak tým posílit. Předně bude muset zřejmě hledat náhradu za Hubníka. "Jednoho zkušenějšího hráče máme vyhlédnutého, ale budeme se snažit, aby se zapracovali také Hoheneder s Hejdou," uvedl Chovanec, jenž prý vezme do přípravy i další talentované mladíky z vlastního dorostu.


Dá se předpokládat, že bude hledat i útočníka a záložníka. Jeho plány na získání Jana Kollera nevyšly, fotbalista zamíří zakončit kariéru do Francie. Podobně dopadly námluvy s Markem Matějovským z druholigového anglického Readingu. 

Zájem zahraničních klubů o sparťany není příliš aktuální. "Na některé hráče se pravidelně jezdí dívat pozorovatelé, ale není to v situaci, že bychom o nějakém odchodu jednali," prohlásil Chovanec, jenž potvrdil definitivní odchod Libora Doška, kterému na Letné končí smlouva a na podzim s týmem jen trénoval. Podle mediálních spekulací by měl zamířit do 1. FC Slovácko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články