Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Spartu na soustředění opustili Vácha a Néstor, Janko se těší na zápas

Bad Häring/Praha - Zatímco Lukáš Vácha a španělský ofenzivní hráč Néstor Albiach už opustili sparťanskou výpravu na soustředění v Rakousku a vracejí se do Prahy, kde je čekají podrobnější lékařská vyšetření, rakouská posila týmu, útočník Marc Janko, se připravuje, až poprvé naskočí do utkání.

Marc Janko a Tomáš Rosický při tréninku Sparty
zdroj: ČT4 autor: ČTK/Kamaryt Michal

Vytáhlý střelec pro sparťanský web řekl, že zatím nenastoupil do zápasu, protože odjel ze srazu rakouské reprezentace se silnou virózou, a proto nechtějí ve Spartě nic uspěchat.

"Každý měsíc čteme o srdečních problémech fotbalistů. Rozhodli jsme se jít na to pomalu. Jsem na dobré cestě, cítím se skvěle a těším se na první zápas," řekl Janko s tím, že je dost času na to, aby se před sezonou dostal na herní úroveň, na kterou je zvyklý.

Nebezpečný střelec, který pražský tým posílil v létě, nevidí žádný problém ani v tom, že v kabině je nyní mnoho hráčů různých národností. "Hlavními jazyky jsou angličtina a čeština. Trenér (Ital Stramccioni - pozn. red.) pochopitelně česky neumí, proto pokud komunikujeme s ním, musíme mluvit anglicky. Z klubů, kterými jsem v minulosti prošel, jsem vždy anglicky mluvil, takže nemám žádný problém," vysvětlil Janko, jak vidí situaci v týmu, v jehož realizačním týmu i v kádru došlo k mnoha změnám.

Rakušan dodal, že fotbal je takový univerzální jazyk sám o sobě a při zápase není problém se domluvit. "Když víš, co čekat, je snadné ukázat prstem a spoluhráči vědí, co myslíš."

Také věří, že tým s mnoha cizinci si sedne. "Přijde to přirozeně, nejde rozkázat: Jděte společně večer ven a vraťte se jako tým. Je to postupný proces. My tady jsme na dobré cestě, všichni se navzájem respektují, v kabině není nikdo, kdo by to kazil," řekl s tím, že to nevidí jako problém.

Spartu čekají v Rakousku ještě zápasy s Ingolstadtem a Blackburnem.

Zdroj
sparta.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články