Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Spartu, Jablonec a Plzeň čeká generálka na předkolo evropských pohárů

Po pátečním vítězství Slavie v Teplicích se o víkendu dohraje zbylých sedm klání nejvyšší soutěže. Pro Spartu, Jablonec a Plzeň půjde rovněž o generálku na úvodní utkání třetího předkola evropských pohárů. Pražané se v sobotu představí v Liberci a Jablonec v Mladé Boleslavi, Viktoria si v neděli zahraje na stadionu Bohemians 1905.

Sparta ve středu postoupila přes Rapid Vídeň do další kvalifikační fáze Ligy mistrů, v níž už v úterý doma vyzve Monako. "Klukům se po výhře (2:0) nad Rapidem dobře regenerovalo. Je to frmol. Proto jsme dělali takový kádr. Máme 20, možná i víc, strašně kvalitních hráčů. Netlačí nás bota v rotaci, nějaká bude určitě," řekl asistent trenéra Luboš Loučka.

Letenští v prvním ligovém kole udolali Olomouc 3:2, naopak Liberec se doma sklonil před Slováckem po výsledku 0:1. S Pražany ale prohrál v jediném z posledních devíti domácích ligových zápasů. "Sparta odehrála těžký zápas s Rapidem. Pod Pavlem Vrbou, ale už i předtím za trenéra Kotala tam došlo k určité konsolidaci kádru, není tam tolik změn a zásahů do sestavy. Navíc přišli kvalitní fotbalisté," uvedl kouč Pavel Hoftych.

Jablonec se proti Mladé Boleslavi pokusí navázat na úvodní vítězství 1:0 s Ostravou. Středočeši naopak v prvním kole prohráli v Plzni.

"Vítězství v prvním utkání je vždy důležité i pro sebevědomí. Boleslav je jiná než v minulé sezoně. V kádru došlo k hodně změnám. Čeká nás možná ještě těžší duel než s Baníkem, protože soupeři výsledkově nevyšel první zápas, takže to bude chtít doma napravit," prohlásil jablonecký trenér Petr Rada, jehož svěřenci ve čtvrtek vstoupí do kvalifikace Evropské ligy.

Plzeň ve čtvrtek v Evropské konferenční lize vyřadila ve 2. předkole Dynamo Brest a v součtu s úvodním ligovým vítězstvím 2:1 nad Mladou Boleslavi v nové sezoně vyhrála tímto poměrem všechny tři soutěžní střetnutí. 

"Z poháru na ligu je příjemnější přepínat po postupu. Bohemka je v Ďolíčku vždy nepříjemný soupeř. Samozřejmě i s podporou fanoušků, kteří domácím hráčům neodpustí nic v nasazení," konstatoval asistent trenéra Viktorie Pavel Horváth. Bohemians v prvním kole remizovali s nováčkem z Hradce Králové 1:1.

Slovácko doma přivítá České Budějovice, Ostrava vyzve Zlín

Slovácko se po čtvrtečním penaltovém vyřazení z Evropské konferenční ligy od Lokomotivu Plovdiv utká s Českými Budějovicemi. Dynamo stejně jako tým z Uherského Hradiště vstoupilo do nejvyšší soutěže vítězstvím 1:0, když zdolalo Teplice.

"Máme v nohách 120 minut těžkého zápasu s Plovdivem a hlavně šrám na psychice, protože jsme nepostoupili dál. Takže musíme dobře zregenerovat a hlavně se v hlavách nastavit tak, abychom byli soustředěni na ligu," řekl trenér Slovácka Martin Svědík.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Slovácka se loučí s Konferenční ligou ve 2. předkole

Ostrava přivítá Zlín, s nímž v nejvyšší soutěži neprohrála čtyřikrát po sobě. "Ševci" v úvodním kole nestačili na mistrovskou Slavii 0:1. Olomouc čekají Pardubice. Sigma v minulém ročníku ve dvou kláních tehdejšího nováčka neporazila. Východočeši v prvním kole remizovali s Karvinou 2:2, i když prohrávali o dvě branky.

Karviná bude hostit Hradec Králové. Oba dosavadní vzájemné zápasy v lize (v sezoně 2016/17), v nichž padlo dohromady 13 branek, vyhráli právě Slezané.

Nová protiepidemická pravidla

Od neděle se znovu mění divácké koronavirové podmínky na stadionech. Kluby mají možnost zvolit si ze dvou variant. Pokud zaplní hlediště maximálně sedmi tisícovkami fanoušků, je jedno, zda lidé při vstupu doloží bezinfekčnost potvrzením o očkování, proděláním nemoci v posledních 180 dnech nebo negativním testem.

Kluby od 1. srpna navíc mohou doplnit hlediště až do plné kapacity osobami s dokončeným očkováním nebo těmi, kteří v posledním půlroce prodělali covid-19. Pokud se týmy rozhodnou pro tuto variantu a obsadí celý stadion, sníží se limit fanoušků, kteří budou moci předložit negativní test, na tři tisíce.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články