Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Spartu čeká v EL největší výzva. Z Villarrealu chce odvézt hratelný výsledek

Villarreal (Španělsko) – Krasnodar = vyřízeno, Lazio = vyřízeno. Fotbalisté Sparty už ve vyřazovací části Evropské ligy přešli přes dva favorizované týmy a ve čtvrtfinále je čeká asi zatím nejsilnější Villarreal. Pražané dvojutkání zahájí na hřišti španělského celku a pokusí se znovu překvapit. Na Pyrenejský poloostrov však neodletěli v ideálním rozpoložení. O víkendu prohráli v lize se Slováckem a trápí je absence několika hráčů. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport nebo na našem webu ve 20:30.

Radující se sparťané
zdroj: imago sportfotodienst

Sparta v sobotu prohrála 0:2 se Slováckem a zkomplikovala si boj o titul. Zápas vynechali kvůli zdravotním potížím brankář Bičík, obránci Zahustel s Holkem a záložník Vácha. Zatímco Bičík s Holkem budou proti Villarrealu nejspíš připraveni, určitě nenastoupí Zahustel, Vácha, Jiráček a Mazuch.

"V takhle náročném programu je absence pěti hráčů základní sestavy komplikace," řekl Ščasný, který naopak může počítat s Frýdkem, jenž v lize nehrál kvůli kartám. "Ale jsem přesvědčený, že situaci zvládneme. A nemyslím jen proti Villarrealu, ale dlouhodobě," dodal.

Villarreal v pohárech ještě s českými kluby neprohrál, naposledy se v základní skupině na podzim utkal s Plzní, kterou doma porazil 1:0 a na západě Čech s ní remizoval 3:3. V pěti dosavadních domácích zápasech v Evropské lize navíc španělský celek pokaždé vyhrál a ani jednou neinkasoval.

"Když jsem sledoval předchozí soupeře, tak jsem vždycky viděl, že tam nějaká slabina je. Na kraji, před stoperama... Tady jsem říkal hráčům, že ani po zhlédnutí tří čtyř zápasů slabinu nevidím," řekl Ščasný. "Viděl jsem zápasy s Leverkusenem, Neapolí a Barcelonou a vyjma Barcelony jim nikdo nedal gól a nejen to, v podstatě se nedostali ani do šancí," dodal.

Skvělou sérií se však může pochlubit i Sparta, protože v soutěži ještě neprohrála (7 výher, 5 remíz). V základní skupině dvakrát remizovala se Schalke a na jaře vyřadila Krasnodar a Lazio Řím. V obou případech v play-off začínala doma, tentokrát ji však čeká úvodní utkání na soupeřově hřišti.

"Podle mě je to spíš výhoda. Sice jsme teď dvakrát začínali doma a pak jsme postoupili, nicméně pocitově je pro mě lepší hrát první zápas venku," prohlásil záložník Bořek Dočkal.

Zápas ve čtvrtek začne ve 21:05 a odveta je na programu příští týden. Postupem do čtvrtfinále si Sparta vyrovnala maximum v Evropské lize a jejím předchůdci Poháru UEFA ze sezony 1983/84. Současně se postarala o nejlepší český výsledek v pohárech od roku 2002, kdy Liberec došel také do čtvrtfinále. Dál byla naposledy před dvaceti lety pouze Slavia, která vypadla v semifinále.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta jede na Villarreal s oslabeným kádrem
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články