Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Spartě se opět vzdálila vidina titulu, Slavia v Olomouci jen remizovala

Praha - Zase o něco blíž obhajobě titulu jsou fotbalisté Plzně. Zatímco hráči Viktorky udolali Zbrojovku Brno 2:1, Sparta s Bohemians jen remizovala 2:2 a na vedoucí Západočechy už ztrácí 11 bodů. Fotbalisté Mladé Boleslavi i Liberce v boji o třetí místo v první lize shodně vyhráli a po 25 kolech je dál dělí jen bod. Naopak pátá Slavia v Olomouci jen remizovala a její odstup od míst znamenajících jistou účast v předkole Evropské ligy se dál zvětšuje. 

Slavící hráči Liberce
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Bohemians 1905 - Sparta Praha

Hráči Sparty s Bohemians 1905 "jen" remizovali 2:2 a pět kol před koncem ztrácí na druhém místě na vedoucí Plzeň 11 bodů. (Mají však utkání s Duklou k dobru.) Letenští stejně jako v několika předchozích utkáních brzy inkasovali a nakonec byli rádi, že v dramatickém duelu, jenž byl plný šancí na obou stranách, alespoň remizovali.

Liberec - Jihlava 2:0

Fotbalisté Liberce si ve 25. kole první ligy poradili s Jihlavou, vítězství je výrazně přibližuje evropským pohárům. Domácí měli po většinu zápasu souvislý tlak, který dokázali dvakrát gólově zužitkovat. V obou případech se trefil Herolind Shala, jednu trefu navíc Liberci nepřiznali rozhodčí po domnělém ofsajdu. Jihlava musí po prohře 0:2 nadále bojovat o jistotu záchrany.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Liberec - Jihlava a pohled do kabiny domácích

Viktoria Plzeň - Zbrojovka Brno 2:1

Plzeňská Viktoria dál suverénně míří za obhajobou ligového primátu. Plzeňští nezaváhali ani proti Zbrojovce Brno a po výhře 2:1 natáhli sérii ligových vítězství na 14. Rozhodující branku vstřelil v 80. minutě Jan Kopic. V té době už Zbrojovka dvacet minut hrála v deseti lidech, poté co si dvě žluté karty během dvou minut vykoledoval Pašek.

Olomouc - Slavia 1:1

Fotbalisté Slavie jen remizovali 1:1 na hřišti předposlední Olomouce. Sigmu poslal do vedení Jan Navrátil, hosté ale vyrovnali zásluhou Jaromíra Zmrhala. Pražané tak v boji o evropské poháry ztrácí čtyři body na čtvrtý Liberec, jenž má navíc zápas k dobru. Olomouc od příček zajišťujících záchranu dělí tři body.

Příbram - Ostrava 1:2

Souboj dvou týmů ze dna prvoligové tabulky vyhrál v Příbrami ostravský Baník 2:1, přestože musel dotahovat ztrátu a dohrávat v deseti bez vyloučeného Vraštila. Domácí vedli zásluhou Lotyše Valerijse Šabaly, ale Brazilec De Azevedo vyrovnal a vlastní gól Romana Bednáře pět minut před koncem vynesl Baníku první venkovní výhru v sezoně. Naději na záchranu hostům příliš nezvýšila, ale Příbram si domácí prohrou situaci hodně zkomplikovala.

Teplice - Zlín 2:2

Fotbalisté Teplic prodloužili výsledkovou mizérii a potřetí za sebou nevyhráli, když remizovali se Zlínem 2:2. Výhru přitom měli na dosah, protože po vlastní brance Jugase a gólu Vondráška vedli 2:0, hosté ale po přestávce zásluhou Koreše s Vukadinovičem vyrovnali. Oba celky tak zůstávají dál ohrožené sestupem.

Slovácko - Mladá Boleslav 0:2

Fotbalisté Mladé Boleslavi si upevnili třetí místo v tabulce, když zvítězili 2:0 na Slovácku. Adam Jánoš se trefil poprvé v sezoně a po změně stran náskok zvýšil Lukáš Magera z penalty. Boleslavští fotbalisté už jedenáct soutěžních zápasů neprohráli, z posledních čtyř venkovních duelů v lize získali 10 bodů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy