Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Spartě hrozí disciplinárka, pokud v sobotu nasadí Kadlece

Praha - AC Sparta Praha se podle ředitele reprezentačního úseku fotbalového svazu Jiřího Nevrlého vystavuje hrozbě disciplinárního řízení, pokud v sobotním ligovém duelu s Jabloncem nasadí do hry útočníka Václava Kadlece. Toho Sparta kvůli zranění omluvila z kvalifikačního turnaje reprezentace do 19 let v Estonsku. Pokud Kadlec o víkendu nastoupí ve chvíli, kdy devatenáctka bude hrát s Německem, hodlá Nevrlý kauzu předat disciplinární komisi.

Nevrlý to už učinil v případech Mladé Boleslavi a Jihlavy, které na kvalifikaci devatenáctek odmítly uvolnit své útočníky Jana Chramostu a Matěje Vydru. Nyní je připraven to samé udělat i se Spartou v případě, že Kadlec v sobotu zasáhne do hry. "Nechci s kluby bojovat, jen žádám, aby pravidla platila pro všechny bez rozdílu. Musím hájit zájmy svazu a reprezentací, které pak takovým jednáním, kdy kluby neuvolní své hráče, trpí," řekl Nevrlý.

Disciplinárka se už zabývala Chramostou a Vydrou 

Žádá dodržení nařízení, že hráč omluvený z reprezentačních povinností během akce národního týmu či pět dní po jejím skončení nesmí nastoupit za klub. Pokud by fotbalisté v té době hájili klubové barvy, hrozila by Spartě, Mladé Boleslavi i Jihlavě v krajním případě i kontumace utkání. Reprezentační devatenáctka bez svých ofenzivních opor podlehla ve čtvrtek v prvním duelu kvalifikace Španělsku vysoko 1:5. 

Disciplinární komise už ve čtvrtek na svém zasedání projednávala případy Chramosty a Vydry, ale protože od Nevrlého nedostala veškerou potřebnou dokumentaci, odložila jejich řešení až na příští čtvrtek. Tam Nevrlý podle všeho upozorní i na situaci kolem Kadlece. 

Vedení Sparty chystaný Nevrlého krok prý nezaskočí. "Rozhodně jsme připraveni se hájit. Sparta žádné nařízení neporušila a budeme to chtít dokázat," řekl personální ředitel Sparty Jakub Otava. Poukazuje na dohodu klubů se svazem, podle níž by hráč během krátkého časového období neměl přeskakovat z jednotlivých mládežnických reprezentací. Kadlec už během jara vystřídal dresy reprezentační sedmnáctky a osmnáctky a nyní měl absolvovat akci s devatenáctkou, což se Letenským nelíbí a s Nevrlým proto vedou spor.

Českomoravský fotbalový svaz
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články