Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Spartě chyběl Hubník. Totálně vyhořela

Praha – Fotbalová Sparta se ve středu večer na pražské Letné rozloučila s Evropskou ligou. Přestože měla šanci postoupit do dalších bojů, na kolena ji v zápase proti Kodani srazila hlavně rozložená obrana. Chyběl vykartovaný Tomáš Řepka a do hry nezasáhl ani Roman Hubník. A na hře to bylo znát. Sparta utržila debakl 0:3.

Sparťanský kouč Jozef Chovanec se Hubníka snažil do posledních chvil přesvědčit, aby nastoupil. Nestalo se tak. "Všichni viděli, že improvizovaná stoperská dvojice Hušek - Hoheneder osvědčené parťáky Hubníka s Řepkou nenahradila," řekl Chovanec po utkání serveru Týden.

To, že nebude hrát Řepka se vědělo, absence Hubníka byla však pro mnohé překvapením. "Do poslední chvíle jsme Romana přesvědčovali, aby do zápasu šel. Ale nechali jsme to na něm. Necítil se na to, tak zůstal mimo," popsal zklamaný kouč. "S týmem to opravdu zatřáslo," dodal.

Podle Chovance za Hubníkovým rozhodnutím nestál fakt, že má namířeno do zahraničí. "Chyběl nám i například proti Brnu, kdy se necítil fit," tvrdil hlavní trenér Sparty.

Hubník se po ročním hostování může vrátit zpět do mateřského celku FK Moskva, kde má podepsanou smlouvu až do roku 2012. Jak ale sám přiznává, ruská štace jej už neláká. Naopak by se rád viděl třeba v anglické nebo německé lize. "V české lize není prostě taková kvalita jako v bundeslize. Řekl bych, že tady už fotbalově neporostu," vysvětlil Hubník.

AC Sparta Praha - FC Kodaň
zdroj: ČTK autor: Petr David Josek
Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články