Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Spartě bude proti Chelsea zřejmě chybět Jarošík

Praha - Jiří Jarošík se v anketě Fotbalista roku umístil šestý v kategorii osobnost Gambrinus ligy. Hráč pražské Sparty by ale nejspíše místo ocenění raději vběhl na trávník. V přípravě se tak zatím kvůli zraněnému svalu nestalo a je dost možné, že stoper nestihne duel s Chelsea, za jejíž barvy v minulosti nastupoval.

Podle kouče Vítězslava Lavičky zatím Jarošík na plný trénink nemá. Fotbalistovi praskl stehenní sval a na podzim tak musel vynechat dva zápasy. Zimní přípravu nicméně absolvovat měl, jenže nakonec neodjel na soustředění do Františkových Lázní a následně si nezahrál ani dva duely s Ružomberokem a Banskou Bystricí.

Sparta poté odcestovala na kemp do španělského Jerezu a ani tam se zatím Jarošík na hřiště nepodíval. Pražský mančaft si zahrál proti čínskému Kuang-čou a ruskému Krasnodaru, čeká jej ještě středeční duel s rumunskou Concordií. O den později se pak vrací do Prahy a následovat bude pilování taktiky na duel s Chelsea v Evropské lize.

Pokud by Jarošík neměl proti Rumunům nastoupit, bude to znamení, že čtvrteční zápas v příštím týdnu nezvládne, což Lavička potvrdil. "Jeho nasazení bych neviděl moc reálně," uvedl.

Místo někdejšího hráče Celticu Glasgow tak nejspíš zaskočí Mario Holek, jinak střední záložník. Ten už svou roli v přípravě piloval. "Stopera jsem hrál už v dorostu, takže to pro mě není úplně nezvyklá role," tvrdí s tím, že by bylo krásné si na Stamford Bridge nebo na Letné zahrát proti Chelsea. "Bude záležet na trenérech," dodává.

Ve hře je však ještě Tomáš Zápotočný. Naopak uzdravený Ondřej Švejdík proti Krasnodaru nastoupil poprvé v zimní přípravě, takže je pravděpodobné, že se ve středu obrany proti Blue Boys objeví.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články