Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sparťany vyšlo vyřazení z poháru draho. Vedení rozdalo pokuty

Sparta je venku z evropských pohárů a nově i z poháru domácího. Není divu, že vedení klubu dochází trpělivost. Na Letné se po vyřazení s Baníkem Ostrava udělovaly pokuty – realizační tým i hráči přijdou údajně o tři miliony korun. Informaci přinesl deník Sport.

Marc Janko a Josef Šural
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Sparťané v osmifinále s Ostravou dvakrát dotáhli nepříznivý stav a remizovali 2:2, ale nakonec s ligovým nováčkem prohráli 2:4 po penaltovém rozstřelu. Třímilionová pokuta se podle informací Sportu rozdělí mezi celý kádr a realizační tým podle výše základního měsíčního platu.

"Vyřazení z poháru je velkým zklamáním, je to další nesplněný cíl, který před týmem v této sezoně stál. Výsledky jsou daleko za očekáváním. Do konce podzimní části zbývá pět ligových utkání a očekáváme maximální nasazení, výkon i výsledky," uvedl generální ředitel klubu Adam Kotalík pro Sport.

Letenský celek, který v létě investoval stamiliony do posil především ze zahraničí, hraje už pouze ligovou soutěž, v níž je bez reálné šance na titul. Po jedenácti kolech ztrácí z pátého místa tabulky propastných 15 bodů na vedoucí Plzeň.

"Po skončení první poloviny soutěže si vyhodnotíme přínos jednotlivých hráčů i realizačního týmu a přijmeme případná opatření," řekl Kotalík. Sparta se do konce podzimu v lize utká znovu s Baníkem, Zlínem, Jihlavou, Olomoucí a Mladou Boleslaví.

Zdroj
ČT sport, ČTK, isport.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články