Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sparťany potěšil vlastní výkon a skvělá atmosféra

Praha – Velká spokojenost zavládla v táboře Sparty po včerejší výhře v ostře sledovaném utkání proti Plzni. Pražané, kteří byli po většinu utkání lepším týmem, se shodují na tom, že utkání zvládli především po taktické stránce a vyhráli zaslouženě. "Chtěli jsme ukázat, že Plzeň u nás není jednička a že i o nás se může psát dobře. A to jsme dokázali. Byli jsme suverénně lepší," řekl po zápase Marek Matějovský.

Radující se hráči Sparty
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Jen škoda, že jsme nepřidali další góly, šance jsme na to měli. Ta opěvovaná Plzeň dnes na hřišti nebyla. Doufám, že všichni viděli, kdo byl lepší," dodal Matějovský.

Podle Matějovského byla klíčem k úspěchu dobře zvolená taktika a neustálý presink, který hráčům Plzně způsoboval velké potíže v rozehrávce. "Naše hra a napadání jim dělaly velké problémy. Ztráceli nezvykle hodně míčů. Měli jsme je hodně nakoukané z videa, což se vyplatilo," hodnotil Matějovský.

S tím souhlasili i další Sparťané. "Chtěli jsme na ně vlítnout, nedat jim prostor. Bylo to vidět. Plzeň nehrála vůbec nic, jen kopali dlouhé balony dopředu a do kombinace se nedostali. Neškrtli si," podotkl Kadlec. "Vyhráli jsme zaslouženě, Plzeň jsme nepustili k její typické hře," doplnil Holek, jehož výkon a výkon celé obrany hodnotili kladně jak fotbaloví experti, tak i vlastní spoluhráči.

"My se jim snažili pomáhat, ale výkon Maria (Holka) a celé obranné čtyřky byl fantastický," pochválil defenzívu Matějovský.

Matějovského mrzelo chování Horvátha

Sparťanského lídra v zápase zklamalo jen chování kapitána Plzně Pavla Horvátha, který si s ním po zápase nepodal ruku. "Jediné, co mě na utkání mrzí, je, že takový hráč po utkání nepřijde a nepodá ruku. Věčně usměvavý a humorný Pavel Horváth tohle nedokáže. Vyhrávat umí každý, ale i prohrát je potřeba umět," rýpnul si do Horvátha Matějovský.

Gól do sítě Plzně Lafatu potěšil víc než ten proti Chelsea

Velkou radost z výsledku i vstřelené branky měl i útočník David Lafata, který si vítězné trefy váží víc než té, kterou vsítil v Londýně proti Chelsea. "Mám z gólu větší radost, protože byl vítězný. Proti Chelsea nám ten gól moc nepomohl, protože jsme vypadli," řekl Lafata, jenž se v lize trefil již po šestnácté a upevnil si postavení v čele ligových střelců.

"Ale nemyslím si, že by to byl nejdůležitější gól v sezoně. Byl stejný jako každý jiný. Rozhodně tahle výhra není rozhodující v boji o titul. Přeci jen je ještě devět kol do konce. Jak byl tenhle gól důležitý, se ukáže až na konci sezony," dodal.

Branku zaznamenal v 68. minutě hlavou po centru Ladislava Krejčího. "Přesně takový centr jsem chtěl. Pak už jsem se to snažil hlavně trefit a povedlo se," radoval se Lafata, který za svou trefu sklidil při střídání ovace vyprodané Letné.

"Atmosféra byla skvělá"

Sparťanské hráče potěšili i fanoušci. Na Letné se jich sešlo přes 19 tisíc, což se v lize stalo poprvé od května 2010. "Bylo to krásné. Atmosféra celkově byla fantastická," děkoval fanouškům Lafata. "Publikum bylo fantastické. Všichni by chtěli hrát takové zápasy před plnými tribunami," pochválil publikum Matějovský.

Sparťané pochválili i výkon sudího

Pochvalu za svůj výkon sklidili i rozhodčí zápasu v čele s Němcem Wolfgangem Starkem, který odřídil zápas bez větších komplikací. "Pískal velmi slušně, i když neměl nic těžšího na rozhodování," podotkl Hušbauer.

"Počínal si suverénně. Také si k němu hráči, na rozdíl od českých sudí, moc nedovolili. Takže to určitě prospělo. Hra měla tempo a nebylo to rozkouskované. Mně se to líbilo. České sudí bych ale nezatracoval. I oni umí odřídit dobré zápasy," dodal Matějovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články