Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Sparťanští fanoušci se poprali s policií. Výsledkem je 16 zraněných

Žilina - Šestnáct lidí utrpělo zranění při potyčkách fanoušků fotbalové Sparty se slovenskou policií v Žilině před odvetným zápasem 4. předkola Ligy mistrů. Pořádkové síly, mezi nimiž bylo 200 těžkooděnců a také policisté na koních, zakročily na Mariánském náměstí proti fotbalovým fanouškům poté, co začali v centru města kolem 18:30 zapalovat světlice a dýmovnice a napadat náhodné kolemjdoucí. Už před policejním zásahem se fanoušci obou klubů střetli v několika barech, kde po sobě házeli židle a sklenice. Kromě příznivců Sparty, jichž do města dorazilo kolem 500, jsou mezi zraněnými i slovenští fanoušci.

Policisté zatlačili dav na náměstí do jedné z restaurací, kterou fanoušci následně zdemolovali. V podniku zůstaly rozbité stoly, sklo a další zařízení. Hodinu a půl před zápasem se situace uklidnila.

Řada lidí si na policejní zásah stěžovala a označila jej za nepřiměřený. "Vyhodnocujeme, zda byl zákrok nepřiměřený. Nadřízení zasahujících policistů vyhodnotí každý případ zvlášť. Co se ve městě stalo, to budeme moci sdělit až ve čtvrtek," uvedla mluvčí žilinské policie Denisa Baloghová.

Je nám líto, video expirovalo.
Telefonát Mariána Lechana

Žilinská radnice zakázala prodej alkoholických nápojů v okolí stadionu před zápasem. V centru města byl však volně k dostání. Policie po skončení zápasu doprovází fanoušky až ke státní hranici.

Fanoušek Sparty před policejním kordonem
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Podhorský

Hlavní zprávy

Nejčtenější články