Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Sparťanské ochozy tleskaly Kuličovi za dva góly

Praha - Když mladoboleslavský fotbalista Marek Kulič v duelu 12. ligového kola na Spartě čtyři minuty před koncem jako střídající hráč opouštěl trávník, letenské publikum bouřilo a hlasitě vyvolávalo jeho jméno. Šestatřicetiletý útočník si užil skvostný návrat do míst, kde dvě a půl sezony působil. Bývalý klub sestřelil dvěma góly a pomohl svému týmu k nečekaně vysoké výhře 3:0.

Ilustrační foto

"Návrat to byl samozřejmě příjemný. Je to vlastně moje první vítězství na Spartě, předtím jsem tu plichtil. Hrálo se mi dneska perfektně," pochvaloval si Kulič. Jeho výkon ocenili i sparťanští příznivci a zkušeného útočníka tím moc potěšili. "Prožil jsem tady krásné roky a na Spartu vždy jezdím rád. Byl to příjemný pocit a fanouškům děkuji," uvedl Kulič.

Kompliment složil i svým spoluhráčům. "Myslím, že to byl náš nejlepší podzimní výkon. Venku hrajeme velmi dobře ze zabezpečené obrany na brejky, na které máme vhodné typy hráčů. Dnes jsme to rozvinuli do smrtících brejků a mohli jsme to proměnit i ve vyšší výsledek. Sparta vlastně neměla žádnou vyloženou šanci, podali jsme perfektní kolektivní výkon," těšilo Kuliče.

Mladoboleslavští podle něj chtěli využít, že Sparta v posledních zápasech není ve své kůži. Inspirovali se Libercem, který v předminulém kole vyhrál na Letné rovněž 3:0. "Tušili jsme, že Sparta není v optimální formě. Vzali jsme si příklad z Liberce a z toho, jak jim to tady hrálo. Splnili jsme to do puntíku, suprově nám to sedlo," liboval si Kulič.

Klíčový byl podle něj dnes vedoucí gól před přestávkou. "Určitě to bylo trochu se štěstím a hodně nám to pomohlo. Kdyby dala první gól Sparta, mohlo to dopadnout jinak," připustil Kulič, který na Letné prolomil své střelecké trápení z minulých zápasů.

Po jeho druhém zásahu letenské publikum začalo požadovat návrat stopera Tomáše Řepky, který na začátku podzimu vypadl ze sestavy. Kuličovy góly by sparťanskému oblíbenci paradoxně mohly pomoci zpět na trávník. "Byl by za to moc rád," vtipkoval Kulič. "S Řepou jsem velký kamarád, pořád jsme v kontaktu. Teď měl něco s průduškami, určitě si zavoláme," řekl Kulič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články