Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Sparťanské námluvy jsou blízko úspěchu. K příchodu Stanciua chybí doladit detaily

Po dlouhých týdnech námluv je to na spadnutí. Rekordní přestup Nicolaeho Stanciua z belgického Anderlechtu do Sparty by se mohl během následujících hodin dořešit. Čtyřiadvacetiletý rumunský záložník by podle webu isport.cz měl s Pražany podepsat smlouvu na tři a půl roku. 

Nicolae Stanciu na tréninku
zdroj: ČTK/BELGA/ autor: VIRGINIE LEFOUR

Kdyby se měli naplnit všechny zprávy vydané belgickými a rumunskými médii či agentkou Anamarií Prodanovou Reghecampfovou, Nicolae Stanciu by již byl hráčem Sparty pár týdnů a s týmem by stihl i první soustředění. To se sice nestalo, vše však nasvědčuje tomu, že při druhém výletu na Pyrenejský poloostrov ve výpravě Letenských chybět nebude.

Nasvědčují tomu tedy zprávy z vedení pražského celku. "Je to na dobré cestě, věřím, že dnes jeho přestup uzavřeme," znělo prohlášení pro Deník Sport.

V podobném duchu se už dříve vyjádřil i pro iDNES.cz agent Pavel Zíka ze společnosti Global Sports, který Spartě pomáhá obchod dotáhnout. "Jednání dál pokračují. Ale myslím si, že do 48 hodin by mohla být uzavřená."

Ještě nadějneji pak zní vyjádření agentky Prodanové, která už sice několikrát říkala, že přestup je hotov, a nestalo se, ale tentokrát vyjádření z jejích úst vypadá postavené na reálných základech.

"Už neexistují žádné detaily, které by transfer mohly zhatit. Nabídka Sparty byla přijata. Stanciu bude brát 1,1 milionu eur ročně včetně bonusů, nyní jen čeká na povolení Anderlechtu, aby mohl odcestovat do Prahy," uvedla agentka, která měla během úterý jednat s generálním ředitelem Adamem Kotalíkem přímo na Letné.

Přestup zatím oficiálně potvrzen nebyl a stále se čeká na jeho doladění. Stanciu by ale podle  posledních informací měl stát mezi 3,7 – 4,5 milionu eur, tedy něco mezi 100115 miliony korun, čímž by se stal rekordním nákupem českého klubu. Navíc by cifra mohla narůst podle úspěchů pražského celku.

Nejdražšího hráče v české lize má na kontě v současnosti rovněž Sparta, která v létě koupila Izraelce Tal Ben Chaima z Maccabi Tel Aviv za 76 milionů korun.

Čekání sparťanů na vysněnou posilu by tak brzy mělo skončit. Další zvrat už tentokrát asi nehrozí.

Zdroj
I. Martáková, iDNES, iSport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články