Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Sparťanská naděje uhasla, do čtvrtfinále LM jde Linköping

Sparťanské fotbalistky se nakonec o překvapivý postup do čtvrtfinále Ligy mistrů nepostaraly. Místo nich je mezi osmi nejlepšími švédský mistr Linköping. V úvodním zápase na Letné si sice Sparta vytvořila solidní základ do odvety, když remizovala 1:1, odvetu ale švédský celek ovládl 3:0.

Radost fotbalistek Linköpingu v utkání proti Spartě
zdroj: Reuters autor: TT NEWS AGENCY

Sparťanky po domácím nerozhodném výsledku 1:1 živily naděje na postup, ale odveta ve Švédsku jim nevyšla. V úvodu je ještě zachránilo břevno, ale v 18. minutě už se favorit dostal do vedení po střele Hurtigové do šibenice.

V druhé půli český vicemistr usiloval o vyrovnání, čímž by poslal zápas do prodloužení, ale dvanáct minut před koncem udeřilo na druhé straně poté, co se trefila Mindeová. V 85. minutě pak Sörensenová prostřelila po zemi hostující brankářku a přidala třetí gól švédského celku.

Sparťanky tak s Linköpingem vypadly v osmifinále stejně jako před sedmi lety a na druhý postup do čtvrtfinále nedosáhly. Mezi nejlepší osmičkou byly jako první český klub v roce 2005, kdy se osmifinálová fáze ještě hrála skupinově.

Postoupit do čtvrtfinále může ve čtvrtek Slavia, která půjde do domácí odvety s islandským Stjarnanem s náskokem 2:1 z prvního duelu.

Linköping - Sparta Praha 3:0 (1:0)

Branky: 18. Hurtigová, 78. Mindeová, 85. Sörensenová. První zápas: 1:1, postoupil Linköping.

Sestava Sparty: Dorseyová - Vyštejnová, Odehnalová, Rabenová, Stromová - Ringelová (79. Kolanderová), I. Martínková, Bertholdová, Nepokojová (66. Mocová) - Stašková - Hälinenová (89. Kladrubská). Trenér: Janota. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články