Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Sparťanky úvodní osmifinále Ligy mistryň těsně prohrály

Praha - Fotbalistky Sparty vstoupily do osmifinále Ligy mistryň domácí porážkou 0:1 s ruským mistrem FC Rossijanka. S předním evropským celkem složeným z hráček z osmi zemí včetně reprezentantek však odehrály vyrovnané utkání, které rozhodl jediný brejk. Stále tak mají naději na historický postup do čtvrtfinále. Odveta se uskuteční 8. listopadu v Rusku.

Sparta hned v úvodu zahrozila po rohovém kopu, pak ale byly dlouho nebezpečnější hostující hráčky. Využívaly především větší rychlost a hrozily z brejků. Při jednom z nich utekla po pravé straně nigerijská útočnice Oparanozieová a střelou k tyči nedala brankářce Sloupové šanci.

Sparťanky poté přeskupily obranu, Oparanozieovou dostala na starost krajní obránkyně Vyštejnová a Rusky už se tolik neprosazovaly. Naopak domácí hráčky se začaly dostávat do zakončení.

Především po pravé straně přes Ringelovou a útočnici Lucii Martínkovou. Právě ta připravila i nejnebezpečnější akci Sparty, když s míčem přesprintovala dvě obránkyně a centrem našla hlavu Pivoňkové. Po jejím zakončení ale gólmanka soupeře dokázala míč vyrazit.

Sparta Praha - FC Rossijanka 0:1 (0:1)Branka: 12. Oparanozieová. Rozhodčí: Pedersenová. Diváci: 525. Sestava Sparty: Sloupová - Mocová (89. Nováková), Bertholdová, Vyštejnová, Bartoňová - Ringelová, I. Martínková, Pivoňková, Sedláčková (61. Krejčiříková) - Voňková (69. Danihelková), L. Martínková. Trenér: Žovinec.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta v ženské LM
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články