Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sparťanky rozdrtily Sarajevo a opět postoupily do osmifinále LM

Praha - Fotbalistky Sparty postoupily počtvrté za sebou do osmifinále Ligy mistryň. V dnešní odvetě prvního kola na stadionu Viktorie Žižkov porazily Sarajevo 3:0, tedy stejným výsledkem, kterým skončil úvodní duel na soupeřově půdě. V osmifinále se v listopadu utkají s ruským mistrem Rossijankou, který má v kádru nejlepší střelkyni v historii olympijských her Cristianu z Brazílie.

Utkání Sparta Praha - Sarajevo
zdroj: http://www.sparta.cz/ autor: Sparta Praha

Sparťanky si přivezly do odvety solidní náskok, a tak se dnes nemusely tolik hnát do útoku. Přesto soupeře přestřílely 29:2 a už v 10. minutě otevřela skóre Voňková.

Těsně před přestávkou ztratila vědomí hostující Džemidžičová, incident naštěstí skončil bez následků. "Dle týmové lékařky už tento problém měla v dřívější době, šlo o kolaps," uvedl klubový lékař Sparty Petr Čekal. Neprofesionálně zareagovala jen posádka sanitky, která vjela na plochu až po dlouhých dvou minutách. Chyběl totiž řidič, který měl u sebe klíček od zapalování.

V druhé půli Lucie Martínková a Danihelková skóre navýšily, Bartoňová navíc trefila konstrukci branky.

AC SPARTA PRAHA – SFK 2000 SARAJEVO 3:0 (1:0)

První zápas 3:0, postupuje Sparta.

Branky: 10. Voňková, 72. L. Martínková, 85. Danihelková. ŽK: Spahičová. Rozhodčí: Pernilla Larssonová - Asa Olssonová, Susanne Borgová (Švédsko).

Sparta: Vršatová - Vyštejnová, Sedláčková (77. Nováková), Bertholdová, Mocová – Ringelová (58. Krejčiříková), Martínková I., Pivoňková, Bartoňová - Martínková L., Voňková (58. Danihelková).

Sarajevo: Hodžičová - Dijakovičová, Amira Spahičová (90. Kulišová), Aščeričová (71. Hasanbegovičová), Hamzičová, Fetahovičová, Alisia Spahičová, Hadžičová, Džemidžičová (45. Kurtovičová), Vlaičová, Kršová.

Zdroj
ČT sport, ČTK, AC Sparta Praha

Hlavní zprávy

Nejčtenější články