Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sparťanky porazily Apollon a jsou v osmifinále LM

Praha - Fotbalistky Sparty postoupily do osmifinále Ligy mistryň. V dnešní odvetě 1. kola porazily Apollon Limassol 2:1 zásluhou dvou branek Lucie Martínkové, první zápas na soupeřově půdě skončil 2:2. Do osmifinále se sparťanky dostaly potřetí za sebou, v roce 2009 v něm nestačily na Arsenal a před rokem podlehly Linköpingu. Nyní je čeká obhájce prvenství Lyon.

Utkání Sparta Praha - Apollon Limassol
zdroj: ČTK

"Je to cenný postup, protože Apollon je velmi kvalitní tým, který má vyšší rozpočet než my. Byly pasáže, kdy jsme se strachovali, ale z celkového pohledu jsme byli lepší," řekl po utkání trenér Sparty Dušan Žovinec, který ocenil autorku obou branek Martínkovou. "Je to lídr a blázen. My jsme z ní šediví, protože je schopná kdekoho zmydlit, ale přesně takového hráče na hřišti potřebujete. Dnes znovu ukázala, jak je pro nás důležitá," dodal.

Spartě vyšel vstup do utkání, už po třech minutách otevřela Lucie Martínková skóre. Za čtyři minuty ale bylo vyrovnáno. Sparta měla po většinu první půle územní převahu a těsně před poločasem přišel rozhodující moment. Zásluhou důrazného presinku se míč dostal až k Lucii Martínkové, která střelou po zemi zaznamenala svůj druhý zásah a zajistila Spartě kýžené vítězství.

Kyperský celek sice po změně stran měl mírnou územní převahu, ovšem pozorná obrana sparťanek ho do šancí nepouštěla. Naopak Martínková mohla dát hattrick, ale po brejku stíhaná obránkyní trefila jen gólmanku.

"Byly to nervy. Ale obrana pracovala dobře. Potvrdilo se, že jsme ji zkvalitnili," řekl Žovinec. V osmifinále defenzivu Sparty výrazně prověří Lyon. "Čeká nás gigant. Většího už v Evropě nenajdeme. Je to dobře namazaný stroj, který drtí všechno. Taková ženská Barcelona. Víme, kdo proti nám stojí, ale fotbal se hraje srdcem a my se pokusíme překvapit," uvedl Žovinec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články