Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Sparťanky padly s Ajaxem i v domácí odvetě, slávistky jdou přes Gintru dál

První kolo vyřazovací fáze Ligy mistryň se fotbalistkám pražské Sparty stalo osudným. České šampionky na Letné podlehly Ajaxu Amsterdam 1:2 a nenapravily úvodní porážku 0:2 z Nizozemska. Naopak slávistky neměly větší problémy s litevskou Gintrou a po venkovní výhře 3:0 přidaly na Žižkově domácí triumf 4:0 hlavně díky hattricku Terezy Kožárové.

Utkání Sparta Praha - Ajax
zdroj: imago sportfotodienst autor: Neznámý

Sparťanky začaly slibně a ve 27. minutě je poslala do vedení Američanka Burkenroadová, která předtím hlavičkovala do břevna, a Staškovou následně vychytala brankářka Kopová.

Úvod druhého poločasu však domácím hrubě nevyšel. V 50. minutě srovnala Lewerissaová a nizozemská útočnice hned za dvě minuty další přízemní střelou otočila skóre. Pražanky už se na odpověď nezmohly, od třetího inkasování je navíc uchránila gólmanka Pižlová, neboť v 82. minutě zlikvidovala penaltu Zeemanové.

Slávistky i v domácí odvetě potvrdily roli jasných favoritek a litevského šampiona naprosto jednoznačně přehrávaly. Soupeře přestřílely 35:7 a čtrnáctkrát trefily prostor mezi tyčemi, zatímco hosté jen jednou. Slávistky v minulé sezoně došly až do čtvrtfinále a vyrovnaly tím české maximum v soutěži. Další soupeřky jim určí pondělní los ve švýcarském Nyonu.

Odvetné utkání 1. kola fotbalové Ligy mistryň:

Sparta Praha - Ajax Amsterodam 1:2 (1:0)
Branky: 27. Burkenroadová - 50. a 52. Lewerissaová. Rozhodčí: Domingosová (Portug.). První zápas: 0:2, postoupil Ajax.
Sparta: Pižlová - DeBreeová, Odehnalová, Vyštejnová - Nepokojová (70. Bužková), I. Martínková, Bertholdová, Stromová - Stašková (61. Mikolajová), L. Martínková, Burkenroadová. Trenér: Žovinec.

Slavia Praha - Gintra Universitetas 4:0 (2:0)
Branky: 2., 28. a 68. z pen. Kožárová, 73. Herndonová. První zápas: 3:0, postoupila Slavia.

Slavia: Votíková - Bartoňová, Bartovičová, Pincová, Sjömanová - Divišová, Svitková, Proffittová, K. Dubcová (61. Pěničková), M. Dubcová (76. Jarchovská) - Kožárová (69. Herndonová). Trenér: Medynský.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články