Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparťané věří, že dvoubrankový náskok Vasluie zvrátí

Praha - Původně se očekávalo, že sparťanští fotbalisté v posledním srpnovém týdnu bezpečně potvrdí svůj postup do základní fáze Evropské ligy. Jenže čtvrteční domácí odveta proti rumunskému klubu FC Vaslui bude především ve znamení dotahování dvoubrankového náskoku, který si soupeř vypracoval před týdnem. Letenští věří, že se jim to podaří a navážou tak na vydařený úvod sezony. Zápas začne ve 20:00, očekává se návštěva kolem patnácti tisíc diváků. Přímý přenos vysílá ČT4 a web Sportzive.cz, hlavním rozhodčím je Thomas Einwaller z Rakouska.

Léonard Kweuke
zdroj: ISIFA/VLP autor: Martin Divíšek

Sparťané budou myslet především na to, že jsou v domácím prostředí letos stoprocentní. Vyhráli zde dvě ligová utkání a Sarajevo v předchozím předkole Evropské ligy odjelo s výpraskem 0:5. A především si mohou zavzpomínat, jak před dvěma lety přišli sami o dvoubrankový náskok v Aténách, poté co doma Panathinaikos porazili 3:1.

Na Letné kvůli náročné odvetě raději poslali do ligového utkání s Hradcem Králové z poloviny kombinovanou základní sestavu. Trenér Martin Hašek sice naznačoval, že v některých případech to byl i následek nevydařeného výkonu proti Vaslui, ovšem nedá se zcela počítat s tím, že by se před klíčovým zápasem zcela zbavil výhody v podobě některých zkušených hráčů.

I proto lze předpokládat, že se v sestavě objeví zpět Libor Sionko nebo Manuel Pamič. Na lavičce naopak zřejmě zůstane Tomáš Řepka a na tribunu se posadí zraněný brankář Jaromír Blažek. "Jeho zranění se nedalo doléčit tak rychle, naštěstí Pamič už je připraven," uvedl dnes Hašek. Otázkou je, nakolik budou chtít trenéři využít Jiřího Jarošíka, jehož přestup už byl administrativně dotažen a podle všeho se přinejmenším posadí mezi náhradníky. Je pravděpodobné, že zápas bude posledním představením v rudém dresu pro Kamila Vacka - bez ohledu na výsledek se očekává, že reprezentační záložník přestoupí příští týden do veronského Chieva.

Hašek zůstal i po prohře na soupeřově půdě optimistou. "Dostali jsme se do nevýhodné pozice, soupeř může u nás jen bránit v hlubokém bloku. Ale v našich silách je, abychom odvetu zvládli tak, že budeme slavit postup. Věřím, že první duel napravíme," řekl po návratu z Rumunska kouč, který na rozdíl od soupeře není limitován vynucenou absencí.

Za Vaslui totiž nemůže nastoupit defenzivní záložník Raul Costin, který pyká za dvě žluté karty. Po výhře nad Spartou navíc Vaslui znovu upadla do předchozí nepohody, protože v ligovém utkání prohrála 1:2 s Piatrou Neamt a po čtvrtém kole je na chvostu tabulky rumunské nejvyšší soutěže.

Rumuni nepřijeli s bezmezným sebevědomím, ani při náskoku dvou gólu se nepovažují za jistého postupujícího. "Je to velmi těžký zápas, protože 2:0 v takových zápasech nic neznamená. Navíc hrajeme s týmem, který má plno hráčů s reprezentačními zkušenostmi, zatímco my stále ještě sbíráme zkušenosti," prohlásil trenér Jiorel Hizo.

Předpokládané sestavy:

Sparta: Švenger - Vidlička, Brabec, Zápotočný, Pamič - Hušek - Sionko, Vacek, Matějovský, Juhar - Kweuke.

Vaslui: Černiauskas - Milanov, Farkaš, Balaur, Balace - Zmeu, Bello - Buhaescu, Sanmartean - Temwanjera, Annang.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články