Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sparťané se nezatěžují tím, že jsou před derby jasnými favority

Praha - Fotbalisté pražské Sparty věří, že v sobotním derby se Slavií protáhnou svoji ligovou neporazitelnost na nově otevřeném stadionu v Edenu. Lídr tabulky půjde do šlágru s odvěkým vršovickým rivalem, který se krčí až na desátém místě, v pozici velkého favorita, prý se tím ale nijak nezatěžuje. Podle kouče Martina Haška nehrají předzápasové prognózy žádnou roli v tom, jak se sparťané na duel chystají.

Jiří Jarošík
zdroj: ČTk

"Říká se spousta věcí, jako že derby nemá favorita. My si uvědomujeme, že jsme první v tabulce a že Slavia v této sezoně nehraje o nejpřednější příčky. Ale to, jakým způsobem nás vnímá veřejnost, na našich cílech nic nemění," řekl Hašek. Prý se nebojí, že by jeho svěřence mohla role favorita svazovat. "Je nám jedno, jestli jsme vnímáni jako favoriti. Na naši přípravu a způsob hry to nemá žádný dopad. My chceme vyhrát v každém utkání," podotkl sparťanský kouč.

Letenští věří, že protáhnou svoji ligovou neporazitelnost v derby po otevření nového Edenu. V Synot Tip aréně se Slavií v nejvyšší soutěži jednou remizovali a pak dvakrát vyhráli. V Edenu neprohráli v lize ani s Bohemians 1905, jedinou porážku tam utrpěli od Slavie v předloňském čtvrtfinále domácího poháru.

Hašek doufá, že v zaplněném Edenu Sparta soupeře nepodcení

"V novém Edenu hrajeme rádi. Vždy tam byla výborná atmosféra, plný stadion. Obecně jsou to zápasy, na které se hráči dokážou snadněji připravit. Nevloudí se jim tam prvek podcenění. V lize většinou ztratíme body, když se v tom utkání zdaleka nepřiblížíme hranici našich možností. Na pěkném stadionu, kde je plno, se to stává méně často než v některých jiných zápasech," hledal Hašek příčiny úspěšné bilance na Slavii.

Přál by si, aby v derby pokračoval postupný herní růst Sparty. "Odehráli jsme na začátku jara velmi špatné utkání v Hradci Králové, od té doby se naše výkony každým následujícím zápasem zlepšují. Včera v poháru v Mladé Boleslavi (1:1) jsme zase odehráli lepší zápas než předtím proti Baníku, přesto v našem výkonu bylo mnoho rezerv. Zůstává nám veliký prostor k tomu, abychom se zlepšili, a očekáváme, že v derby bude trend vzrůstající kvality pokračovat," uvedl Hašek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články