Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Sparťan Rrahmani pomohl Kosovu gólem porazit Kypr, po Francii porazila Itálie také Izrael

Nový kanonýr Sparty dává góly i v reprezentaci Kosova. Albion Rrahmani přispěl gólem v Lize národů k hladké výhře Kosova 4:0 na Kypru. Za vítěze nastoupil také jeho klubový spoluhráč Ermal Krasniqi. Kosovo si ve skupině C2 spravilo náladu po úvodní domácí porážce s Rumunskem (0:3). Ve skupině A po porážce s Itálií zabrala Francie, která porazila Belgii 2:0. Opět zvítězila i Itálie, která v Budapešti porazila Izrael 2:1.  

Hráči Kosova oslavují Rrahmaniho gól
zdroj: Reuters autor: Yiannis Kourtoglou

Italové na letošním Euru v Německu vypadli již v osmifinále se Švýcarskem, ale do Ligy národů vstoupili úspěšně. Izrael hraje z bezpečnostních důvodů domácí zápasy v azylu a favorit se v Budapešti prosadil. V prvním dějství skóroval Davide Frattesi z Interu Milán, po přestávce přidal druhý gól Moise Kean. Útočník Fiorentiny se v reprezentaci trefil přesně po třech letech.

Francie si proti Belgii poradila i bez výraznějšího příspěvku Kyliana Mbappého, který nastoupil až v 67. minutě. Tou dobou už domácí vedli o dva góly, trefili se Randal Kolo Muani a Ousmane Dembélé. Několik šancí měl v závěru utkání také Mbappé, ale brankář Koen Casteels se při nich zaskvěl.

V Lize B padly dva hattricky. Slovinec Benjamin Šeško z Lipska jím zajistil výhru 3:0 nad Kazachstánem. Turecko zdolalo Island 3:1 po kanonádě Kerema Aktürkogla. Norsku zajistil vítězství 2:1 nad Rakouskem deset minut před koncem Erling Haaland. Kanonýr Manchesteru City upravil svou bilanci z mezistátních zápasů na 35 startů a 32 vstřelených gólů.

Útočník Sparty Rrahmani přispěl gólem k hladké výhře Kosova na Kypru. Za vítěze nastoupil také jeho klubový spoluhráč Ermal Krasniqi. Kosovo si tak ve skupině C2 spravilo náladu po úvodní domácí porážce s Rumunskem (0:3).

Zatímco Krasniqi nastoupil v základní sestavě, Rrahmani začal na lavičce. O přestávce nahradil útočníka Vedata Muriqiho z Mallorky, který předtím vstřelil úvodní dvě branky. Nedávná posila Sparty skórovala již po třech minutách na hřišti. Krasniqi sklepl míč za kyperskou obranu, kde Rrahmani využil nezištnou Rashicovu přihrávku hlavou a zakončil do prázdné branky. Domácí pak inkasovali ještě počtvrté.

V druhém utkání skupiny Rumunsko porazilo Litvu 3:1. Jednu asistenci zaznamenal Nicolae Stanciu, bývalý hráč Sparty a Slavie.

Fotbalová Liga národů –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 2. kolo:

Skupina A2:

Francie –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Belgie 2:0 (1:0)

Branky: 30. Kolo Muani, 57. Dembélé.

Budapešť: Izrael –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Itálie 1:2 (0:1)

Branky: 90. Abú Fání –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 37. Frattesi, 62. Kean.

Skupina B3:

Norsko –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Rakousko 2:1 (1:1)

Branky: 9. Myhre, 83. Haaland –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 37. Sabitzer.

Slovinsko –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Kazachstán 3:0 (2:0)

Branky: 23., 28. a 63. Šeško.

Skupina B4:

Černá Hora –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Wales 1:2 (0:2)

Branky: 73. Camaj –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 1. Moore, 3. Wilson.

Turecko - Island 3:1 (1:1)
Branky: 2., 52. a 88. Aktürkoglu –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 37. Pálsson.

Skupina C2:

Kypr –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Kosovo 0:4 (0:2)

Branky: 9. z pen. a 21. Muriqi, 48. Al. Rrahmani, 55. Dellova.

Rumunsko –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Litva 3:1 (1:1)

Branky: 4. Mihaila, 87. R. Marin z pen., 90.+2 Mitrita –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 34. Kučys.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články