Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Sparťan Kadlec podstoupil transplantaci chrupavky. Už musím počítat se všemi variantami, přiznává

Útočník pražské Sparty Václav Kadlec podstoupil minulý týden transplantaci chrupavky v levém koleni, které si zranil loni v květnu proti Jihlavě. Od té doby byl na operaci již potřetí. Rekonvalescence potrvá šest měsíců.

Václav Kadlec
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Navzdory těžkému období zůstává sedmadvacetiletý Kadlec pozitivní. "Člověk si uvědomí plno věcí. Je to jenom fotbal, naopak se mi daří v osobním životě docela dost. Vždycky jsou pro a proti, takže jestli to mám takhle vyvážené, tak to má být," řekl Kadlec.

Kvůli zranění menisku v utkání s Jihlavou se podrobil artroskopii a přišel o poslední dvě ligová kola. Zpočátku bezproblémová rekonvalescence se ale zkomplikovala.

V srpnu Kadlec přerušil přípravu a na šest týdnů se přesunul na léčení do Německa. Poté začal s týmem znovu trénovat, jenže v listopadu musel podstoupit další operaci.

Do hry se vrátil až v únoru v ligovém duelu proti Bohemians 1905. Jako střídající hráč byl na hřišti 26 minut. Další minutu přidal v březnu proti Plzni, od té doby znovu nehrál.

V prvním týdnu přípravy nezvládlo koleno zvýšenou zátěž, proto neodcestoval na soustředění. S lékaři se nakonec dohodl na transplantaci chrupavky.

"Je to nejtěžší zákrok, který jsem kdy měl, a že už jsem jich měl hodně. Rozhodli jsme se pro tuhle cestu, abych mohl fungovat ve fotbale i v normálním životě. Rekonvalescence je na šest měsíců a pak se uvidí," řekl Kadlec.

"Bohužel už musím počítat se všemi variantami. Stále u mě převládá to, že to bude dobré a budu hrát. Ta možnost tam je a je veliká. Není to tak, že by to bylo padesát na padesát. Bohužel už koleno je v takovém stavu, že se může stát cokoliv. Mám časový horizont, jak dlouho to chci zkoušet a dělat pro to všechno," uvedl bývalý reprezentant.

Kromě Kadlece budou Spartě na podzim chybět i obránce Filip Panák, záložník Bořek Dočkal a útočníci Václav Drchal a Matěj Pulkrab, který by se podle trenéra Václava Jílka mohl vrátit v závěru podzimu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články