Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Sparťan Holenda jedná o přestupu do Machačkaly

Praha - Fotbalový útočník Jan Holenda zřejmě na jaře už nebude oblékat dres Sparty Praha. Čtyřiadvacetiletý hráč má blízko k přestupu do klubu nováčka ruské ligy Anži Machačkala, kde dnes absolvoval zdravotní testy a předběžně se domluvil na tříletém kontraktu. Večer budou dojednávat podrobnosti transferu zástupci obou klubů. "Na hráčské smlouvě jsme se už domluvili. Já jsem se z jednání už vrátil, ale na místě ještě zůstal zástupce Sparty, který dojednává podmínky přestupu mezi kluby," řekl hráčův agent Viktor Kolář.

Personální ředitel Sparty Jakub Otava potvrdil, že pražský klub nebude svému hráči zřejmě v přestupu bránit. "Musíme dojednat některé náležitosti, k tomu by mohlo dojít již dnes večer," uvedl. 

Holenda patří mezi největší ligové "cestovatele", neboť nejvyšší soutěž hrál přes své mládí už v pěti klubech. Sparťanský odchovanec se dlouho nemohl prosadit v letenském kádru, a tak putoval po hostování v Drnovicích, Liberci, Českých Budějovicích a Mostu, kde postupně nasbíral 116 utkání a vstřelil 20 branek. V poslední době patřil mezi sparťanské pilíře, na podzim se v lize trefil čtyřikrát.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články